Στελέχωση του ΙΚΑ Μαντουδίου με μόνιμο προσωπικό

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010, 16:40

Βουλευτές του ΚΚΕ, ανάμεσά τους και οι Ευβοιώτης βουλευτής, Γιώργος Μαρίνος, κατέθεσαν ερώτηση στον υπουργό Εργασίας για την υπολειτουργία του ΙΚΑ Μαντουδίου, το οποίο εξυπηρετεί περίπου 6.000 ασφαλισμένους, καλύπτοντας μια μεγάλη γεωγραφική ενότητα, το δήμο Κηρέως και τους δήμους Νηλέως και Ελυμνίων στους οποίους λειτουργούν παραρτήματα.

Σύμφωνα με στοιχεία του δήμου Κηρέως, από το Οργανόγραμμα προβλέπονται 11 θέσεις προσωπικού και αυτή τη στιγμή υπηρετούν 4 μόνιμοι υπάλληλοι (1 Δ/ντης, 2 υπάλληλοι, 1 καθαρίστρια) από τους οποίους ο ένας συνταξιοδοτείται εντός του έτους. Για να καλυφθούν οι ανάγκες στο υποκατάστημα του Μαντουδίου εργάζονται 3 υπάλληλοι με συμβάσεις έργου, οι οποίες λήγουν σύντομα και τρεις υπάλληλοι με stage των οποίων οι συμβάσεις λήγουν σε ένα μήνα. Επίσης τα παραρτήματα Λίμνης και Αγίας Αννας λειτουργούν με ένα μόνιμο υπάλληλο και ένα υπάλληλο stage το καθένα. Να σημειωθεί ότι οι συμβάσεις των stage λήγουν εντός του μηνός.

Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό για το τι μέτρα θα πάρει ώστε να στελεχωθούν με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό το υποκατάστημα του ΙΚΑ Μαντουδίου και τα παραρτήματα Λίμνης και Αγίας Αννας, καθώς και για τη μονιμοποίηση όσων εργάζονται με συμβάσεις έργου και stage διασφαλίζοντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, για όλους τους εργαζόμενους.

Σχετικό θέμα:

Επόμενο άρθρο Προηγούμενο άρθρο