Ν.Α. Ευβοίας: "Να έχετε έγκυρα στοιχεία κ. Κεδίκογλου... αλλιώς εκτίθεστε"

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010, 20:33

Για τεράστιο έργο στη Νότια Καρυστία κάνει λόγο η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευβοίας, απαντώντας στο βουλευτή Ευβοίας της ΝΔ, Σίμο Κεδίκογλου, που υποστήριξε ότι "για τη σημερινή Νομαρχία απλά η Νότια Καρυστία δεν υπάρχει...". Συμβουλεύει το βουλευτή να έχει έγκυρα στοιχεία όταν αντιδικεί με τη Ν.Α. αλλιώς θα "εκτίθεται μονίμως". Η Νομαρχία Ευβοίας στην απάντησή της προς το βουλευτή αναφέρει:

"Ο κ. Κεδίκογλου, επειδή δεν γνωρίζει πως έχει η κατάσταση στη Νότια Καρυστία, έγραψε πράγματα που είναι αδιανόητο να λέγονται από ανθρώπους που ασχολούνται με τα κοινά. Υποστήριξε ότι από το 1995 δεν έχει διατεθεί κανένα ποσό για έργο οδοποιίας στην Καρυστία.

Αποδείξαμε με στοιχεία την αλήθεια, ότι τα έργα που έχουν γίνει και γίνονται ακόμα στη Νότια Καρυστία ξεπερνούν τα 100 εκ. ευρώ (μαζί με αυτά της περιόδου 1995-98 που διατέθηκαν για το δρόμο Λέπουρα - Κάρυστος).

Επανέρχεται όμως, συνεχίζοντας μια δήθεν διαμάχη την οποία ούτε επιδιώξαμε, ούτε μας ταιριάζει. Ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε το έργο και τους αγώνες μας, που έπρεπε να γνωρίζει.

Προσπαθεί βεβαίως και πάλι να αμφισβητήσει ορισμένα από όσα αναφέραμε και κυρίως τα έργα: Πόθι - Γιαννίτσι και γέφυρα προς ακταίο και Βατήσι Στουπαίοι και οδοποιία Αετού. Ισχυρίζεται ότι έχουν ανατεθεί από το 1989. Δεν γνωρίζουμε γιατί ανατρέχει στο 1989.

Καλό θα είναι όμως όταν προσπαθεί να αντιδικήσει με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, να έχει έγκυρα στοιχεία, διότι θα εκτίθεται μονίμως. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δεν έχει καμία ανάγκη ούτε να παραπλανήσει, ούτε να χρησιμοποιήσει έργα άλλων, αφού δεν προβάλει ούτε τα δικά της. Τα έργα που προαναφέραμε εντάχθηκαν, αποκλειστικά, μετά από ενέργειες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Οι ενέργειες έγιναν το καλοκαίρι του 1996. Αν εγγράφονταν σε προϋπάρχουσα Σ.Α.Ε., αυτό δεν έχει καμία σημασία. Τα συγκεκριμένα έργα εντάχθηκαν το 1996 και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα ενώ δεν είναι δύσκολο να βρεθούν όλα τα στοιχεία.

Τώρα, τα περί "Βατερλό" για το έργο Ραπταίοι - Πόρτο Λάφια (16,5 χλμ.) προϋπολογισμού 25 εκ. ευρώ, όπως δεν ανησυχούσε μέχρι τώρα, να συνεχίσει να είναι ήσυχος και στο μέλλον. Σε ένα χρόνο περίπου το έργο θα έχει ολοκληρωθεί.

Σχετικά με το τεράστιο έργο που έχει γίνει στη νότια Καρυστία, είναι δεδομένο πως αν ήταν άλλοι στη θέση μας, θα το είχαν "κάνει σημαία", και δεν θα είχαν άδικο. Είμαστε βέβαιοι πως όταν ξεκινήσαμε το 1995 κανείς δεν πίστευε ότι θα γινόταν τέτοιο έργο.

Η Νότια Καρυστία ήταν για δεκάδες χρόνια, η πλέον απομονωμένη και αποκλεισμένη περιοχή του νομού και ανάμεσα στις πιο απομονωμένες της χώρας. Θα ήταν επομένως αναμενόμενη η όποια "εκμετάλλευση" ενός τέτοιου έργου. Εμείς βεβαίως δεν είμαστε αυτής της σχολής. Κάνουμε αυτό που πρέπει και κρατάμε μονίμως χαμηλούς τόνους. Αυτό συμβαίνει όλα τα χρόνια και για ολόκληρο το νομό. Δεν μπορούμε όμως να ανεχόμαστε τη διαστρέβλωση και την ισοπέδωση, έστω και αν προέρχεται από έλλειψη πληροφόρησης".

Σχετικά θέματα:

Επόμενο άρθρο Προηγούμενο άρθρο