Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Σοβαρά προβλήματα στο δήμο Αρτεμισίου λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009, 16:41
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Βουλευτές του ΚΚΕ, ανάμεσά τους και ο βουλευτής Ευβοίας, κ. Γιώργος Μαρίνος κατέθεσαν στον υπουργό Εσωτερικών, δυο επιστολές του δημάρχου Αρτεμισίου, με τις οποίες ζητά να χρηματοδοτηθεί ο δήμος προκειμένου να προχωρήσει σε έργα αποκατάστασης υλικών ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή, καθώς και να εγκριθεί άμεσα η άδεια επέκτασης του έργου "αντιμετώπιση κατολισθητικού φαινομένου στο Δ.Δ. Ελληνικών" για να αντιμετωπιστούν νέες και μεγαλύτερες κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις.

Η πρώτη επιστολή με θέμα την αποκατάσταση υλικών ζημιών αναφέρει:

"Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, που σημειώθηκαν χθες (10 Δεκεμβρίου), (έντονες και συνεχείς βροχοπτώσεις με ισχυρούς ανέμους δέκα μποφώρ περίπου), ο δήμος Αρτεμισίου επλήγει από σοβαρές ζημιές, λόγω αποκλεισμού κεντρικών δρόμων από καθιζήσεις και συγκέντρωση φερτών υλών, οι οποίες έχουν κατακλύσει και όλες τις παραλίες του δήμου μας.

Σοβαρά προβλήματα και ζημιές σημειώθηκαν και στο έργο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης "Αποκατάσταση φθίνουσας περιοχής Δ.Δ. Ασμηνίου - Οικισμού Κεφάλες".

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας, προκειμένου κλιμάκιο αρμοδίων να προβεί σε αυτοψία για την άμεση αντιμετώπιση της παραπάνω κατάστασης.

Κύριε υπουργέ γνωρίζοντας τη σοβαρή οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να μας χρηματοδοτήσετε με 100.000 ευρώ από τον κωδικό "θεομηνία" που διαθέτει το Υπουργείο Εσωτερικών για να αποκαταστήσουμε τις ζημιές που χρήζουν άμεσης αποκατάστασης".

Η επιστολή με θέμα τις κατολισθήσεις στον παραλιακό οικισμό Αγιος Νικόλαος Ελληνικών αναφέρει:

"Σας γνωρίζουμε ότι στον παραλιακό οικισμό Αγιος Νικόλαος Δημοτικού Διαμερίσματος Ελληνικών εκτελείται το έργο "Αντιμετώπιση κατολισθητικού φαινομένου στο Δ.Δ. Ελληνικών, κατολισθήσεις που είχαν συμβεί κατά το παρελθόν.

Από τις πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή μας, προξενήθηκαν νέες και μεγαλύτερες κατολισθήσεις έμπροσθεν των καταστημάτων και των ξενοδοχείων με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσα κίνδυνος να παρασυρθούν τα κτίσματα και να βρεθούν στη θάλασσα, καταστρέφοντας την περιουσία πολλών ανθρώπων, γι' αυτό ζητάμε άμεσα την'εγκριση αδείας επέκτασης του έργου που ήδη εκτελείται σε μήκος περίπου 60-80 μέτρα για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και να σώσουμε τις περιουσίες των κατοίκων μας.

Οι εν λόγω εργασίες θα πραγματοποιηθούν εντός της ζώνης παραλίας και αιγιαλού και αν δεν πραγματοποιηθούν άμεσα πιστεύουμε ότι θα είναι αργά και θα έχει επέλθει καταστροφή της περιοχής".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.