Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Οι Οξυλιθιώτες ζητούν την έδρα του δήμου στον Κάμπο Οξυλίθου

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009, 15:53
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Ο Σύλλογος Απανταχού Οξυλιθιωτών "Ο Ευαγγελισμός", με αφορμή την εφαρμογή του νέου Καποδίστρια ζητά η έδρα του νέου δήμου να είναι στη θέση Κοκκινοεκκλησιές στον Κάμπο Οξυλίθου, παραθέτοντας τα δικά του επιχειρήματα. Υποστηρίζει ακόμα ότι ο Οξύλιθος έχει οδηγηθεί στην υποβάθμιση καθώς πολλές υποσχέσεις για σημαντικά έργα δεν υλοποιήθηκαν. Παρατίθεται η ανακοίνωση του συλλόγου:

"Με αφορμή την πρόσκληση του Δημάρχου Κύμης σχετικά με την εφαρμογή του νέου Καποδίστρια για τη δημιουργία νέων μεγαλυτέρων Δήμων από την επόμενη δημοτική περίοδο, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

1. Η νέα Διοικητική μεταρρύθμιση είναι μία αναγκαιότητα την οποία έχουν αποδεχθεί οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, η πλειοψηφία των κομμάτων αλλά και η ίδια η κοινωνία.

2. Η μεταρρύθμιση αυτή πρέπει να διασφαλίζει την αυτοτέλεια και την αναπτυξιακή προοπτική των νέων Δήμων με θεσμοθετημένους πόρους.

3. Οι πόροι αυτοί πρέπει να κατανέμονται δίκαια ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της απομύζησης των Δημοτικών Διαμερισμάτων με αποτέλεσμα την ανάπτυξη της έδρας και τον επακόλουθο μαρασμό των χωριών.

4. Όσον αφορά στον Οξύλιθο είναι γεγονός ότι η μη υλοποίηση των διαχρονικών υποσχέσεων (αποχετευτικό, επέκταση σχεδίου πόλης, ανάπτυξη Στομίου και Κάμπου κ.α.) από τη μία καθώς και η ληστρική τιμολογιακή πολιτική στο ζήτημα του νερού όπως επίσης και τα υπέρογκα δημοτικά τέλη, από την άλλη, οδήγησαν στην υποβάθμιση του.

5. Οι νέοι Δήμοι πρέπει να εξασφαλίζουν την εξυπηρέτηση των πολιτών στο τόπο διαμονής τους, πράγμα εφικτό με την σύγχρονη τεχνολογία, έτσι ώστε να μην είναι αναγκαίες οι συνεχείς μετακινήσεις τους στην έδρα του Δήμου.

Τέλος για το θέμα της έδρας επειδή είναι θέμα διαβούλευσης και συναπόφασης με τους άλλους εταίρους, έχουμε να καταθέσουμε και εμείς οι Οξυλιθιώτες την δικιά μας πρόταση.

Για μας η έδρα του Δήμου πρέπει να γίνει στο Κάμπο Οξυλίθου στη θέση Κοκκινοκκλησίες για τους παρακάτω λόγους:

  • Γεωγραφικοί λόγοι (κοινά όρια των όμορων δήμων)
  • Οικονομικοί λόγοι (χαμηλό τίμημα για την αγορά οικοπέδου)
  • Χωροταξικοί λόγοι (άνετη στάθμευση-εύκολη πρόσβαση)
  • Ιστορικοί λόγοι (ύπαρξη αρχαίας Κύμης)

Έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση των συμπατριωτών μας θα παλέψουμε για την υλοποίηση των στόχων μας".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.