Σερβιτόρος της Εύβοιας
 
 
Newsletter - Μάθετε πρώτοι τα νέα
Eγγραφή
993 εγγεγραμμένα μέλη Διαγραφή
Αναζήτηση στον "Σερβιτόρο"

Όλες οι λέξεις   Οποιαδήποτε
Αναζήτηση στον Eυβοϊκο κατάλογο
04 Απριλίου 2005
 
 


 
Τα προβλήματα της Νότιας Εύβοιας μέσω επιστολής επισημαίνει ο Γ. Παπαγεωργίου στον πρωθυπουργό
06/03/2001,  15:17

Επιστολή έστειλε ο βουλευτής Ευβοίας Γ. Παπαγεωργίου προς τον πρωθυπουργό κ. Σημίτη, αναφέροντας τα εξής:

«Είναι γνωστό στον ελληνικό αλλά και στον ευβοϊκό λαό οι σοβαρές και αξιέπαινες προσπάθειές σας κατά την περίοδο που έχετε το πρωτεύθυνον της τύχης της πατρίδας μας για μια Ελλάδα ισχυρή, σύγχρονη και αξιοσέβαστη σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο.

Πρέπει όμως να σας επισημάνω ότι η ιδιαίτερη εκλογική μου περιφέρεια η Εύβοια αγωνιά να ενταχθεί και αυτή ουσιαστικότερα στη συνολική προσπάθεια που γίνεται για την ανάπτυξη της χώρας μας και να διαχυθούν και σ' αυτήν τα οφέλη από την κατάκτηση της θέσης της Ελλάδας ως μιας χώρας οικονομικά ισχυρής.

Κατά τη συνάντηση που είχα μαζί σας με συναδέλφους μου βουλευτές σας εξέθεσα όσον μου δόθηκε η ευκαιρία αυτό το πολύ ουσιαστικό και σοβαρό ζήτημα.

Έρχομαι όμως με την παρούσα μου επιστολή να σας θέσω μια σειρά από προβλήματα που απασχολούν ιδιαίτερα την περιοχή της Νότιας Καρυστίας, στην οποία τους τελευταίους μήνες επικρατεί μεγάλη αναστάτωση και ένα κλίμα έντονης δυσαρέσκειας.

Η Ν. Καρυστία (δήμοι Καρύστου, Μαρμαρίου και Στυραίων), που στην ουσία αποτελεί «μαξιλάρι» της Αττικής και φιλοδοξεί λογικά να συνδέσει την ανάπτυξή της με αυτή της Ανατολικής Αττικής ενόψει και της επικείμενης λειτουργίας του αεροδρομίου των Σπάτων, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού, αντί να επικρατεί η άποψη ότι αναβαθμίζεται, εν τούτοις διαρκώς υποχωρεί και η εντύπωση που δίνεται στους κατοίκους είναι ότι η μέριμνα της πολιτείας όχι μόνο δεν αυξάνεται αλλά διαρκώς λιγοστεύει.

Με αφορμή την υποβάθμιση της ΔΟΥ Καρύστου σε Β΄ τάξης που ασκεί και ψυχολογική επίδραση μια σειρά προβλήματα έχουν και δίκαια αναδειχθεί στην περιοχή και δημιουργούν την αίσθηση ότι η περιοχή εγκαταλείπεται στην τύχη της.

Ο περιβόητος άξονας Λεπούρων - Καρύστου που θα συντομεύσει την απόσταση της Νότιας Καρυστίας με την πρωτεύουσα του νομού την Χαλκίδα καρκινοβατεί, ελάχιστα τμήματά του έχουν εκτελεσθεί και αυτά κακότεχνα, πολλά τμήματά του φαίνονται να κατασκευάζονται διαρκώς αλλά ποτέ δεν τελειώνουν, ενώ τα περισσότερα τμήματα δε φαίνονται καν να έχουν δρομολογηθεί προς την κατεύθυνση ότι επίκειται κάποια νέα χάραξη και βελτίωσή τους.

Η θαλάσσια επαφή, ιδιαίτερα της πόλης της Καρύστου με την Ραφήνα και κατ' επέκταση με την πρωτεύουσα δεν υφίσταται από διμήνου, με αποτέλεσμα τη δυσκολία μετακίνησης ανθρώπων και αγαθών. Να σημειωθεί ότι ολόκληρη η Καρυστία στερείται ενός αξιόπιστου λιμανιού, στο οποίο θα δίνεται η δυνατότητα να ελλιμενίζονται και μάλιστα με ευχέρεια σύγχρονα και μεγάλα πλοία.

Το Νοσοκομείο της Καρύστου διαρκώς υποβαθμίζεται παρά τα συνεχή αιτήματα για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό, διαρκώς εγκαταλείπεται και αυτό δίδει τη δυνατότητα σε ορισμένους να κυοφορούν την είδηση ότι πρόκειται να κλείσει.

Η προοπτική της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, φαίνεται να φαλκιδεύεται και να υποθηκεύεται στην αιολική ενέργεια, καθώς χάρις στην έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού τα αιολικά πάρκα γέμισαν σαν «σιδερένια δάση» όλη την περιοχή και μάλιστα χωρίς καμιά ουσιαστική ωφέλεια για την περιοχή, αφού το Υπουργείο Ανάπτυξης και Βιομηχανίας, αρνείται την θέσπιση κάποιου ανταποδοτικού τέλους, ενώ ασφαλώς αυτής της μορφής επενδύσεις δε δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

Με τα παραπάνω δεδομένα η δυσαρέσκεια των 20.000 περίπου κατοίκων της περιοχής διαρκώς διογκώνονται και οι δυναμικές κινητοποιήσεις, στις οποίες συμμετέχουν καθολικά οι πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης αποτελούν επαναλαμβανόμενο φαινόμενο.

Με δεδομένο ότι οι συνεχείς παρεμβάσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του νομού προς τα αρμόδια όργανα της πολιτείας όχι μόνο δε φαίνεται να αποδίδουν, αντιμετωπίζονται μάλλον με αδιαφορία από αυτά και πάντως συνεπεία αυτών να εκμαιεύεται κάτι το συγκεκριμένο, που θα άνοιγε έστω μια χαραμάδα αισιοδοξίας, ότι σ' αυτή την περιοχή κάτι θα αλλάξει, σας ζητώ και σας παρακαλώ μέσα στα πλαίσια των μεγάλων σας ευθυνών και καθηκόντων να διαθέσετε λίγο χρόνο ώστε να δρομολογηθεί μια διαδικασία ανάκαμψης και αναστροφής αυτής της καθόλου κολακευτικής κατάστασης.

Σας προτείνω να δώσετε εντολή σε ένα κυβερνητικό κλιμάκιο να επισκεφθεί την περιοχή, να γίνει καταγραφή των προβλημάτων και να προγραμματισθεί ένα χρονοδιάγραμμα δρομολόγησης της επίλυσής τους.

Είναι μια επιβεβλημένη ενέργεια, είναι μια πρωτοβουλία που την οφείλουμε στο κόσμο της Νότιας Καρυστίας».

Σχόλιο μας: Πολύ καλά κ. Παπαγεωργίου θέσατε τα προβλήματα της Νότιας Εύβοιας. Μας τα χαλάσατε όμως στο τέλος.

«Δεν παρακαλούμε για λύσεις» τις «ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ».





 «  Προηγούμενo άρθρoΕπόμενo άρθρo  » 
 
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Μαρτίου 2001
Προσθέστε αυτή τη σελίδα στα αγαπημένα
Αποστολή της σελίδας με email

Διαφημιστείτε εδώ!!
Μόνο με 150 euro το μήνα μπορείτε να τοποθετήσετε το διαφημιστικό σας κείμενο.
APN Portal
...καθημερινή ενημέρωση για την επικαιρότητα και τον αθλητισμό με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
StartPoint
Το site των περίεργων ανθρώπων...

 
Οι λόγοι που πρέπει να γίνει το Διοικητήριο στη Λιανή Αμμο

Διαπραγματεύσεις για τη δημοτική αγορά
Διαφωνούν με την κατεδάφιση της αγοράς
Στη Χαλκίδα ο Ρουμάνος αρχηγός Στρατού
Εργα από τη ΔΕΥΑΧ
Συνάντηση Αναγνωστάκη με το Διοικητή της Σχολής Πεζικού
Η Συμφωνική Ορχήστρα Χαλκιδέων στο Μέγαρο Μουσικής
Αποζημιώσεις σε κτηνοτρόφους του νομού
Δεν υπάρχει υπουργική δέσμευση για το δρόμο Καρύστου - Λέπουρα
Παρέμβαση για την απόδοση των επιχορηγήσεων στο Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας
Συνεδριάζει η οργάνωση του ΣΥΝ
"Μεγαλώνοντας σήμερα παιδιά"
Επιλογή σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές
Ενημερωθείτε από το ΚΕΠ
Δήλωση Σταμέλου για την τιμωρία Π. Φαλήρου και ΚΑΟΔ
Στη Δράμα για νίκη
Ο ΝΟΧ στο Βόλο
Ο Λήλας υποδέχεται το Θρασύβουλο
25η αγωνιστική της Α΄ κατηγορίας Ευβοίας
28η αγωνιστική της Β΄ κατηγορίας Ευβοίας
Παραμένει στα Ψαχνά το τμήμα Αυτοματισμού
  Περισσότερα...  
 

 

Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη.