Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Οι «Ερέτες» με την Τελετή ξανά στην Ερέτρια

Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2009, 11:56
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Σαν τους αρχαίους ερέτες, που με υπομονή και επιμονή κωπηλατούσαν στα πελάγη για να ανακαλύψουν άλλους τόπους, έτσι και οι τωρινοί «Ερέτες», της Θεατρικής Ομάδας του δήμου Ερέτριας που κλείνει φέτος ένα χρόνο από την ίδρυσή της, φιλοδοξούν να ταξιδέψουν στην άγνωστη γι' αυτούς θάλασσα του θεάτρου - όνειρο και ελπίδα τους. Και το πρώτο ταξίδι τους άρχισε φέτος το καλοκαίρι με τους καλύτερους οιωνούς. Τόλμησαν και ανέβασαν το έργο του Παύλου Μάτεσι «Η τελετή», εξέχον έργο της νεοελληνικής δραματουργίας, που παίχτηκε αρχικά στην Ερέτρια, «Κανάρεια» 2009, και στη συνέχεια στις Μυκήνες Αργολίδας στα τέλη του Αυγούστου, μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ατρείδες» των Μυκηνών. Οι παραστάσεις αυτές είχαν μεγάλη επιτυχία, το κοινό τόσο στην Ερέτρια, όσο και στις Μυκήνες το απόλαυσαν και καταχειροκρότησαν τους ερασιτέχνες ηθοποιούς του θιάσου, οι οποίοι απέδωσαν, κατά γενική ομολογία, άψογα τους ρόλους τους.

Και το ταξίδι συνεχίζεται. Οι «Ερέτες» πιο ώριμοι πια θα παρουσιαστούν για άλλη μια φορά μπροστά στο κοινό της Ερέτριας, για να χαρούν το έργο όσοι δεν μπόρεσαν να το δουν την προηγούμενη φορά. Η παράσταση θα δοθεί την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του λυκείου Ερέτριας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Παίζουν, με τη σειρά που εμφανίζονται: Ζέτα Βεντούρη, Ιωάννα Τσορμπατζούδη, Κρυσταλλία Μπουραζά, Κατερίνα Φουρμούζη, Αλεξία Πετροπούλου, Κωνσταντίνος Κουρούπης, Δέπη Λάσκαρη-Βότσαρη, Μαριέττα Κουρούπη, Μαλαματένια Κιάκη-Τσολάκου, Ναταλία Κουρούπη, και τα δυο παιδιά: Κατερίνα Καραφέρια και Μαρία Σβώλου.

Σκηνοθεσία, μουσική επιλογή: Μιλτιάδης Παπανάγνου
Σκηνικά: Δέπη Λάσκαρη-Βότσαρη
Κοστούμια: «Ερέτες»
Φωτισμός, ήχος: Παναγιώτης Μπούκος

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.