Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Πρόταση για ανοιχτή διαβούλευση για το χώρο του ΧΥΤΑ Νότιας Εύβοιας

Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2009, 16:23
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Ο Αριστοτέλης Ζαμπετάκης, κατέθεσε την παρακάτω πρόταση στη δήμαρχο Στυρέων:

"Κα δήμαρχε, κατ' αρχήν όλες οι δημόσιες αρχές -και οι ΟΤΑ- υποχρεούνται σε συμμόρφωση με το Κοινοτικό Δίκαιο και τις αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την προθεσμία διακοπής της λειτουργίας των παράνομων χωματερών - 31/12/2008 - είχαν προτείνει οι ελληνικές αρχές.. Ποια είναι η ημερομηνία διακοπής της λειτουργίας τους σύμφωνα με το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο; 30/6/2009; Όσο για το συνολικό (για όλες τις χωματερές) πρόστιμο της Ε.Ε., ο λογαριασμός θα σταλεί στην ελληνική κυβέρνηση, που θα τον επιμερίσει ανάλογα σε κάθε δήμο που παρανομεί.

Σχετικά με την παραμελημένη ανακύκλωση στο δελτίο τύπου της επιστημονικής ημερίδας της 21/6/2009 (δημαρχείο Στύρων) είχαμε καταθέσει τον προβληματισμό και την πρόταση για την οργάνωση ημερίδας / ενημέρωσης των δημοτών για την ανακύκλωση των στέρεων απορριμμάτων. Επαναλαμβάνω αυτή την πρόταση υπενθυμίζοντας τον αγώνα και τις δεσμεύσεις όλων μας για καθαρό περιβάλλον. Με την διευκρίνιση ότι με οποιοδήποτε σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων (ΧΑΔΑ, ΧΥΤΑ, ΧΥΤΥ) η ελαχιστοποίηση του όγκου τους είναι αυτονόητο άμεσης εφαρμογής ζητούμενο!

Τέλος σαν δημότης και κάτοικος της Ζ. Πηγής (Ρεούζι) διαμαρτύρομαι με το... χαμένο από χέρι τρόπο επιλογής, που με συνοπτικές διαδικασίες αποφασίζετε και ανακοινώνετε (ίσως και να διατάζατε, αν είχατε την αρμοδιότητα και δυνατότητα...), του χώρου εγκατάστασης για το ΧΥΤΑ, ΧΥΤΥ της Νότιας Καρυστίας. Χωρίς ανοιχτή, δημόσια διαβούλευση με τους δημότες και τις δημοτικές αρχές όλων των δήμων, που θα εξυπηρετηθούν από το έργο αυτό (πολύτιμο και σημαντικό για όλη τη Νότια Εύβοια. Έστω και τώρα θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να ανακοινώσετε ημερομηνία για την παραπάνω συγκέντρωση ενημέρωσης και δημόσιας διαβούλευσης".

Σχετικά θέματα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.