Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Απάντηση της Σοφίας Μούτσου στην επιστολή του Αριστοτέλη Ζαμπετάκη

Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2009, 14:22
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Σχετικά με την επιστολή του κ. Αριστοτέλη Ζαμπετάκη η Δήμαρχος Στυρέων και Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρησης Αποριμμάτων Ν. Εύβοιας κ. Σοφία Μούτσου αναφέρει:

"Τα αναγραφόμενα στην επιστολή του κ. Αριστοτέλη Ζαμπετάκη για επιβληθέντα πρόστιμα 34.000 ευρώ στο δήμο Στυρέων για τη χωματερή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Οπως γνωρίζουν όλοι οι Δήμαρχοι της Νότιας Εύβοιας αλλά και οι αρμόδιοι φορείς οι υπάρχουσες χωματερές στους Δήμους Καρύστου, Στυρέων, Δυστίων, Ταμυνέων, Αυλώνος και Κύμης λειτουργούν εν γνώσει των αρμοδίων υπηρεσιών μέχρι να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει ο ΧΥΤΥ της Νότιας Εύβοιας. Οι Δήμοι Μαρμαρίου και Κονιστρών εξυπηρετούνται στις χωματερές Καρύστου και Κύμης αντίστοιχα.

Επίσης το θέμα της Ανακύκλωσης έχει ανατεθεί από όλα τα Δημοτικά Συμβούλια της διαχειριστικής ενότητας Νότιας Εύβοιας στον Σύνδεσμο Διαχείρησης Αποριμμάτων Ν. Εύβοιας και απομένει η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης του Συνδέσμου με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης αφού ρυθμιστούν ορισμένα εκκρεμή διαχειριστικά ζητήματα.

Ο Δήμος Στυρέων έχει ώριμες μελέτες αποκατάστασης των δύο ανενεργών ΧΑΔΑ των Δ.Δ. Αλμυροποτάμου και Στύρων οι οποίες θα ενταχθούν για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ.

Η ευθύνη όλων μας είναι μεγάλη εάν εντός ευλόγων χρονικών ορίων δεν υλοποιήσουμε τα απαραίτητα έργα ΧΥΤΥ και δεν προωθήσουμε την ανακύκλωση.

Αυτό όμως δεν μπορεί να βαρύνει τους Δημάρχους της Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Εύβοιας οι οποίοι καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Η ευθύνη, και η δημόσια χλεύη, πρέπει να ανήκει σε εκείνους, που για λόγους καθαρά μικροπολιτικής στενοκεφαλιάς, τορπιλίζουν κάθε καλή προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος".

Σχετικό θέμα:

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.