Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής, η Ενωση Ξενοδόχων Εύβοιας, ανακοινώνει ότι σε συνεργασία με άλλους αρμόδιους φορείς, έχει αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να επιτευχθεί σε σύντομο διάστημα ευαισθητοποίηση-ενημέρωση και εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων που μετέχουν στο κύκλωμα των τροφίμων, με σκοπό να υιοθετήσουν και εντάξουν στις λειτουργίες τους τις σύγχρονες μεθόδους Υγιεινής και Ασφάλειας των τροφίμων.
Είναι γνωστό εξάλλου ότι η ΕΕ με την Οδηγία της 93/43 και η ελληνική πολιτεία μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης με την ΥΑ 487/ΦΕΚ1219/4-10-2000, έχουν κάνει υποχρεωτική την τήρηση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων.
Η συνεργασία όλων των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων προς αυτή την κατεύθυνση είναι ζητούμενο με αυτονόητη σημασία. Μεταξύ άλλων και για να διασφαλιστεί η ποιότητα του περιεχομένου της εκπαίδευσης και των σχετικών ενεργειών με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για τις επιχειρήσεις.
Η αναφερόμενη πρωτοβουλία της ΕΞΕ γίνεται στα πλαίσια μιας γενικότερης και πολύπλευρης προσπάθειας με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας των τουριστικών και συναφών υπηρεσιών, ως βασικού μοχλού για την τουριστική ανάπτυξη γενικά και ειδικότερα για την αποτελεσματική αξιοποίηση της ευκαιρίας των Ολυμπιακών Αγώνων.
|