Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Πλούσια δράση των μαθητών του γυμνασίου Νέας Αρτάκης

Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2009, 13:11
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα


Από την επίσκεψη στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης στην Πλάκα.

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2008-09 στο γυμνάσιο Νέας Αρτάκης υλοποιήθηκαν αρκετά προγράμματα και δραστηριότητες που βοήθησαν τους μαθητές να αναπτύξουνε διάφορες δεξιότητες όπως πρωτοβουλία, συνεργατικότητα, κριτική σκέψη, αλλά να κάνουν και πιο ευχάριστη τη ζωή τους εντός του σχολείου. Τα προγράμματα που εφαρμόστηκαν είναι:


Από την επίσκεψη στο αρχοντικό Βουδούρη.

1. Το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Θυμούμαστε το χτες... ζούμε το σήμερα», από μαθητές της Γ' τάξης και είχε ως στόχο να ερευνήσει την ταυτότητα των σημερινών κατοίκων της Νέας Αρτάκης, ως προς την καταγωγή, τις σχέσεις,τις πολιτιστικές επιρροές, τις εργασιακές και τις οικονομικές δραστηριότητες. Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα, στην Πλάκα και το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης.


Από την πλατεία της Κερασιάς.

2. Το πολιτιστικό πρόγραμμα «Με οδηγό το χτες κατευθυνόμαστε στο αύριο», από μαθητές της Β' τάξης που είχε σα στόχο να γνωρίσουνε οι μαθητές περισσότερα για τον τόπο τους, την ιστορία και τις παραδόσεις τους, ώστε αυτά τα γόνιμα ερεθίσματα να βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων του παρόντος. Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού τα παιδιά φωτογράφισαν τα εναπομείναντα προσφυγικά σπίτια, επισκεφθήκανε το παλαιό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και το αρχοντικό Βουδούρη στο Βατώντα και το Μνημείο Βουδούρη στη Νέας Αρτάκη. Πραγματοποιήσανε εκδρομή στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης στην Αγία Αννα επισκεφθήκανε το Μουσείο απολιθωμένων θηλαστικών στην Κερασιά και τους Καταρράκτες του Δρυμώνα στην Κεντρική Εύβοια και καταλήξανε στην Λίμνη.


Στους καταρράχτες του Δρυμώνα.

Παράλληλα το σχολείο, συμμετοχή στη συλλογή μπαταριών προς ανακύκλωση, σε συνεργσία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση ΑΦΗΣ. Συνολικά αυτή τη σχολική χρονιά, παραδόθηκαν 45 κιλά μπαταρίες. Οι μαθητές κατασκεύασαν 100 ημερολόγια με περιβαλλοντικά θέματα τα οποία πούλησαν και με τα χρήματα υιοθέτησαν μια αρκούδα της οργάνωσης "Αρκτούρος". Επίσης ενισχύσανε τη UNICEF με 105 ευρώ για τα παιδιά της Γάζας.

Τους μαθητές στήριξαν οι καθηγητές Κοψαχείλη Μίνα, Ντεγιάννης Ιωάννης, Δημακογιάννη Σταυρούλα, Παππά Αναστασία και Παλαιογιάννη Κωνσταντίνα, καθώς και ο διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Βέττας.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.