Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Νοσοκομείο Χαλκίδας μέσα σε δυο χρόνια υποσχέθηκε ο Αβραμόπουλος - "Θερμή" υποδοχή από τους εργαζόμενους

Κυριακή, 31 Μαΐου 2009, 20:26
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος θεμελίωσε την Κυριακή 31 Μαϊου, το νέο Γενικό Νοσοκομείο της Χαλκίδας. Πρόκειται για ένα έργο, προϋπολογισμού 69 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα έχει δυναμικότητα περίπου 300 κλινών. Στην τελετή θεμελίωσης παρέστησαν οι βουλευτές του νομού Ευβοίας, ΑναστάσιοςΛιάσκος και Σίμος Κεδίκογλου, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Το νοσοκομείο, σύμφωνα με τον υπουργό, αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα και μέσα σε δύο χρόνια το πολύ θα έχει ολοκληρωθεί. Τόνισε ότι υπάρχουν οι πόροι και θα είναι έτοιμο στην ώρα του, ενώ θα πρέπει και η ΔΕΠΑΝΟΜ να επιταχύνει τους ρυθμούς για να κερδίσουν ακόμα περισσότερο χρόνο.

Επεισόδια δημιουργήθηκαν στην είσοδο του χώρου, όταν εκπρόσωποι των εργαζομένων του νοσοκομείου περίμεναν τον υπουργό με πανό για να διαμαρτυρηθούν για αιτήματά τους, ενώ ακούστηκαν και ειρωνικά σχόλια για την καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα που είχε δοθεί για την κατασκευή του νοσοκομείου. Ο κ. Αβραμόπουλος πάντως δεν φάνηκε να χάνει την ψυχραιμία του και σχολίασε ότι "το νοσοκομείο δεν είναι σαν το περίπτερο που μπαίνεις για να αγοράσεις τσιγάρα..." ενώ δικαιολόγησε την καθυστέρηση από τα αρχαία που βρέθηκαν στο χώρο.

Ο υπουργός, στη συνέχεια αναφερόμενος στο επεισόδιο, σημείωσε ότι θα έπρεπε να είχαν ενημερωθεί από τα συνδικαλιστικά τους όργανα ότι ήδη έχουν προωθηθεί λύσεις, καθώς θα γίνουν 5.500 έκτακτες προσλήψεις νοσηλευτών και 4.500 γιατρών, μέρος των οποίων θα πάει και στην Εύβοια. Όσον αφορά το άλλο που ακούστηκε από τους διαμαρτυρόμενους για το χαρακτήρα του νοσοκομείου, αν θα είναι δημόσιο, το θεώρησε αυτονόητο και συμπλήρωσε ότι οι πόροι θα είναι από τους κρατικές δημόσιες επενδύσεις. "Εγώ θα ήθελα βέβαια να ήταν εδώ και να μοιράζονταν την χαρά των κατοίκων της Εύβοιας μαζί μας. Αλλά καμιά φορά ξέρετε, λίγο τα κομματικά, λίγο τα τοπικά, αυτά τα έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα" ήταν το σχόλιό του.

Ο κ. Αβραμόπουλος, μετά την τελετή, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Θεμελιώθηκε σήμερα το νέο Γενικό Νοσοκομείο της Χαλκίδας, όνειρο γενεών εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ένα έργο, το οποίο είχε εξαγγελθεί πολλές φορές στο παρελθόν και που έφθασε επιτέλους η ώρα, να γίνει πραγματικότητα.

Το νέο νοσοκομείο θα στοιχίσει περίπου 69 εκατομμύρια ευρώ και πρέπει να σας πω, ότι θα τηρηθεί πλήρως το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του, καθώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη χρηματοδότησή του.

Θα είναι ένα από τα πιο σύγχρονα νοσοκομεία της χώρας. Στο δε, στρατηγικό σημείο που βρίσκεται, εδώ στη Χαλκίδα, με τους νέους οδικούς άξονες, με το γεγονός, ότι η ενδοχώρα της Εύβοιας για πάρα πολλά χρόνια είχε διάφορα προβλήματα και με την τουριστική προοπτική, που είμαι βέβαιος, ότι προβάλλει στον ορίζοντα λαμπρή για το σύνολο της Εύβοιας, το καινούργιο νοσοκομείο θα προσφέρει τις σύγχρονες υπηρεσίες του, πάνω από όλα, στους πολίτες και τους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες και τους επενδυτές.

Την ίδια στιγμή - και είναι θέμα μιας εβδομάδας - θα θεμελιωθεί στη Βόρειο Εύβοια το μικρό αλλά υπερσύγχρονο νοσοκομείο της Ιστιαίας. Επίσης αίτημα πολλών δεκαετιών των κατοίκων της περιοχής, όπου παράλληλα με τον αναβαθμισμένο τομέα του ΕΚΑΒ στην περιοχή, θα δώσει τέλος σε μια εικόνα, που θα σας την περιγράψω, όπως την έζησα, όταν επισκέφθηκα παλαιότερα ιδιωτικά το κομμάτι αυτό του Νομού. Να αποτελεί πλέον παρελθόν αυτός ο αμέτρητος αριθμός με εικονοστάσια, που δήλωναν δυστυχήματα και την αδυναμία του τοπικού υγειονομικού συστήματος, να ανταποκριθεί.

Με άλλα λόγια η Εύβοια συνολικά περνάει το κατώφλι μιας νέας εποχής, σε ό,τι αφορά στον κοινωνικό της πολιτισμό και τις υπηρεσίες υγείας.

Είμαι πολύ χαρούμενος, που αυτό που είχαμε ανακοινώσει πριν από δυόμιση χρόνια γίνεται πλέον πραγματικότητα.

Βέβαια, μεσολάβησε ένα διάστημα, που αντιμετωπίσαμε δυσλειτουργία από το γεγονός, ότι ανακαλύφθηκαν αρχαιότητες. Έπρεπε όμως να σταθούμε με σεβασμό στην πολιτιστική μας κληρονομιά. Και έτσι στην αρχιτεκτονική πρόταση που υπάρχει στη μελέτη έχει προβλεφθεί ειδικός χώρος ανάδειξης των αρχαιοτήτων στα πρότυπα του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας.

Αυτά είναι τα καινούργια δεδομένα για την Εύβοια. Είμαι πολύ χαρούμενος που τα καταφέραμε και μοιράστηκα σήμερα εδώ αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα με τις αρχές και τους κατοίκους της περιοχής".

Σχετικό θέμα:

  • ΠΑΣΟΚ Ευβοίας: Έκθετος ο Αβραμόπουλος για τις έως σήμερα επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες www.servitoros.gr/news/view.php/23512/


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.