Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ανάδειξη της Κύμης ως γενέτειρας του Γεωργίου Παπανικολάου

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009, 20:53
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Με ενθουσιασμό αποδέχθηκαν, το βράδυ της Δευτέρας 18 Μαϊου, οι Κυμαίοι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, που διενήργησε ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι για τους 10 σημαντικότερους Έλληνες, από την αρχαιότητα έως και σήμερα.

Μεταξύ αυτών συγκαταλεγόταν και ο μεγάλος Έλληνας γιατρός-ερευνητής ο Γ. Ν.Παπανικολάου, ο οποίος κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Ο Γ.Ν. Παπανικολάου, του οποίου ιδιαίτερη πατρίδα είναι η Κύμη, είναι αυτός που έσωσε εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον πλανήτη από την μάστιγα του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, με το διαγνωστικό τεστ Παπανικολάου, το καθιερωμένο διεθνώς ως Test-pap.

Στην κεντρική πλατεία της Κύμης είχε στηθεί μια γιγαντοοθόνη από την οποία παρακολουθούσαν, πάρα πολλοί Κουμιώτες, την εξέλιξη της ψηφοφορίας. Μαζί τους ήταν ο δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς, ο οποίος μίλησε, πριν από λίγες ημέρες, στο κανάλι, για τη ζωή και το έργο του μεγάλου γιατρού, η πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. μαζί με τους τρεις αντιδημάρχους.

Να σημειωθεί ότι η Δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει σε μια σειρά ενέργειες για να αναδείξει την Κύμη μέσα από το πρόσωπο του Γεωργίου Παπανικολάου.

Αγόρασε το πατρικό σπίτι του Παπανικολάου, το οποίο ανακαινίζει και προορίζει για Μουσείο Παπανικολάου. Ίδρυσε, μαζί με το ιατρικό τμήμα του πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, το Ινστιντούτο Παπανικολάου. Τέλος, προωθεί τη δημιουργία της πόλης υγείας, με την ανέγερση ενός συνεδριακού κέντρου και άλλων δραστηριοτήτων, που αφορούν στην πρόληψη και στην έρευνα για τον καρκίνο. Για το θέμα αυτό μίλησε, στο συμπόσιο που οργάνωσε πριν λίγες ημέρες, ο Σύλλογος Ελλήνων Ιατρών της Νέας Υόρκης στο πανεπιστήμιο του Κορνέλ, προσκεκλημένος του οποίου ήταν και ο δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς.

Σχετικά θέματα:

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.