...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

Γεώτρηση μέσα σε αρχαιολογικό χώρο της Αρέθουσας

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2008, 15:41
- - -

Ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ληλαντίου Πεδίου "Η Πορφύρα", με επιστολή του προς την Αρχαιολογική υπηρεσία Χαλκίδας, καταγγέλλει την ύπαρξη γεώτρησης μέσα σε περιφραγμένο αρχαιολογικό χώρο στον Αγιο Στέφανο, ενώ κάνει λόγο και για βανδαλισμούς που υπέστη ο βράχος πάνω στον οποίο είναι σκαλισμένη αρχαία κλίμακα. Παρατίθεται στη συνέχεια η επιστολή, την οποία υπογράφει η κα Ευτυχία Ζ. Φίλιππα, Πρόεδρος του συλλόγου και μέλος της συντονιστικής επιτροπής του Πανευβοϊκού Δικτύου:

"Παρακαλώ οποιαδήποτε αρμόδια υπηρεσία να μας ενημερώσει για την ύπαρξη της γεώτρησης μέσα στον περιφραγμένο αρχαιολογικό χώρο, στον Αγιο Στέφανο στην περιοχή Αρέθουσα, δίπλα στη βάση της πέτρινης κλίμακας.

Ο ηλεκτρικός πίνακας της γεώτρησης είναι καρφωμένος πάνω στο βράχο και ένα συρματόσχοινο περιβάλλει την κλίμακα και στερεώνεται σε σιδερόβεργα σε τρύπα που έχει ανοιχτεί από σύγχρονο χέρι πάνω στο βράχο.

  • 1) Βάσει ποιου νόμου επετράπη λειτουργία γεώτρησης μέσα σε αρχαιολογικό χώρο;
  • 2) Σε ποιον ανήκει η γεώτρηση;
  • 3) Ποιον τροφοδοτεί η παροχή νερού;
  • 4) Ποια είναι η θέση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για τους βανδαλισμούς πάνω στο βράχο στον οποίο βρίσκεται σκαλισμένη αρχαία Κλίμακα;

Υπάρχουν πολλοί στη χώρα μας που πιστεύουν ότι όλα μπορούν να αντικατασταθούν με υλικές απολαβές. Σ'αυτούς έχουμε να πούμε ότι εμείς οι Ελληνες θα προστατέψουμε με κάθε νόμιμο μέσο την ιστορική κληρονομιά μας".

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Αυγούστου 2008