"Δεν έχει γίνει... τίποτα στο οδικό δίκτυο της Εύβοιας"

Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2008, 11:26

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ, σχολιάζοντας την απάντηση του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Ξανθόπουλου σε ερώτηση των βουλευτών του κόμματος για το οδικό δίκτυο του νομού, αναφέρει ότι ουσιαστικά δεν έχουν ξεκινήσει τα έργα ή βρίσκονται ακόμα στο στάδιο των μελετών. Παρατίθεται στη συνέχεια η σχετική ανακοίνωση:

"Στην τρίτη θέση στον κατάλογο των τροχαίων βρίσκεται η Εύβοια. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΣΥΕ τον περασμένο Απρίλη σημειώθηκαν 29 τροχαία ατυχήματα. Η κατάσταση αυτή οφείλεται στην άθλια κατάσταση των δρόμων που δρομολογούνται από τη δεκαετία του 1950. Σε απάντηση σχετικής ερώτησης του ΚΚΕ το ΥΠΕΧΩΔΕ απάντησε με ...μελέτες.

Το φετινό Απρίλη καταγράφηκαν δύο νεκροί και τέσσερις βαριά τραυματίες, ενώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα εφτά νεκροί και εφτά βαριά τραυματίες σε δρόμους - καρμανιόλες, ιδιαίτερα στα τμήματα του οδικού δικτύου Χαλκίδας - Αρτάκης - Ψαχνών και Χαλκίδας - Βασιλικού - Ερέτριας - Αμαρύνθου - Αλιβερίου, όπου οι παρακάμψεις είναι "υπό κατασκευή" εδώ και 20 χρόνια. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί σε πολλά σημεία των οδικών δικτύων από τη Χαλκίδα προς τη βόρεια και νότια Εύβοια.

Σε ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ, Γ. Μαρίνου, Δ. Κουμπούρη και Γ. Μαυρίκου επισημαίνονταν πως "οι κάτοικοι του νομού απαιτούν την επίλυση αυτού του χρόνιου προβλήματος" υπογραμμίζοντας ότι "οι υποσχέσεις των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι χωρίς αντίκρισμα για πολλά χρόνια. Αυτή την απαίτηση εκφράζουν οι κάτοικοι και οι μαζικοί φορείς του δήμου Αρτάκης που ζητούν να κατασκευαστεί άμεσα ο περιφερειακός δρόμος Χαλκίδας - Αρτάκης - Ψαχνών".

Στην απάντησή του ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θ. Ξανθόπουλος αναφέρει ότι δεν έχει γίνει... τίποτα. Για τα έργα Σχηματάρι - Χαλκίδα και την παράκαμψη Χαλκίδας και τμήματα από Χαλκίδα έως Λεπουρα, πληροφορεί πως εγκρίθηκε από την Ε.Ε. η χρηματοδότηση στην Δ΄ Προγραμματική περίοδο 2007-2013. Δηλαδή, δεν έχουν ξεκινήσει τα έργα. Το έργο οδοποιίας Χαλκίδα - Αρτάκη - Ψαχνά βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης, ενώ για την ολοκλήρωση μελετών βελτίωσης της ΕΟ Χαλκίδας - Λέπουρων και οδού της παράκαμψης Χαλκίδας έχει συνταχθεί... τεχνικό δελτίο".

Σχετικά θέματα:

Επόμενο άρθρο Προηγούμενο άρθρο