...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

Γ. Μαρίνος: Το ΚΚΕ είναι αντίθετο στην καύση τυποποιημένων σκουπιδιών

Τρίτη, 13 Μαΐου 2008, 14:06
- - -

Το Σάββατο 10 Μαϊου, πραγματοποιήθηκε στο Αλιβέρι, η συγκέντρωση φορέων της περιοχής ενάντια στην καύση RDF από την ΑΓΕΤ στο εργοστάσιο της στο Μυλάκι. Το μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και βουλευτής Ευβοίας, Γιώργος Μαρίνος, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω προκαθορισμένων υποχρεώσεων στη Βόρεια Εύβοια, έστειλε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Το ΚΚΕ χαιρετίζει την εκδήλωση που οργανώνουν οι μαζικοί φορείς της περιοχής του Αλιβερίου ενάντια στην καύση του RDF, δηλαδή ενάντια στην καύση τυποποιημένων σκουπιδιών από την επιχείρηση ΑΓΕΤ - LAFARGE.

Το θέμα διατηρείται ανοιχτό, η LAFARGE καιροφυλακτεί αξιοποιώντας τη στάση της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Σε αυτές τις συνθήκες είναι υποχρώση δική μας να είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα και δράση για να αποτραπούν τα σχέδια της πολυεθνικής που οδηγούν σε πάρα πέρα καταστροφή του περιβάλλοντος και υπονομεύουν την υγεία του λαού της περιοχής.

Η γενικότερη πείρα από τις εξελίξεις στο νομό της Εύβοιας αλλά και άλλες περιοχές της χώρας δείχνει ότι το θέμα του χαρακτήρα, του προσανατολισμού της οικονομικής ανάπτυξης έχει ανοίξει επί της ουσίας.

Είτε πρόκειται για το Αλιβέρι και την περιβαλλοντική επιβάρυνση, είτε πρόκειται για τη μόλυνση του Ασωπού και του υδάτινου ορίζοντα, είτε πρόκειται για τη συγκέντρωση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε ορισμένες περιοχές χωρίς εφαρμογή στοιχειωδών μέτρων πρόληψης και προστασίας του περιβάλλοντος, υπεύθυνη είναι η ανάπτυξη, η πολιτική που έχει κριτήριο τα κέρδη του κεφαλαίου, τα κέρδη των βιομηχάνων και των άλλων επιχειρηματιών.

Κι αυτή η ανάπτυξη, αυτή η πολιτική που έχει κριτήριο το κέρδος βρίσκεται πίσω από τη μόλυνση του περιβάλλοντος, από την ανατροπή εργασιακών, μισθολογικών, κοινωνικών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Βρίσκεται πίσω από τις ιδιωτικοποιήσεις νευραλγικών τομέων της οικονομίας και την όξυνση του συνόλου των λαϊκών προβλημάτων.

Πρόκειται δηλαδή για ένα κεντρικό πρόβλημα που εκδηλώνεται με πολλούς τρόπους.

Για το λόγο αυτό το ΚΚΕ θέλει να τονίσει ότι η πάλη για την αποτροπή της καύσης των τυποποιημένων σκουπιδιών, η πάλη για τη διεκδίκηση μέτρων αποκατάστασης της ζημιάς που έχει προκληθεί στην ευρύτερη περιοχή, την προστασία του περιβάλλοντος και την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού της περιοχής θα είναι πιο αποτελεσματική στο βαθμό που θα αναδεικνύει αυτό το κεντρικό πρόβλημα, το πρόβλημα του χαρακτήρα της ανάπτυξης.

Στο βαθμό που θα ενισχύεται η πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, κατά του δικομματισμού και του ευρωμονόδρομου.

Γιατί σήμερα είναι πιο αναγκαία από χθες η αλλαγή των συσχετισμών δύναμης και η δημιουργία των προϋποθέσεων για ριζικές αλλαγές, για ανάπταυξη με κριτήριο τις ανάγκες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών".

Σχετικό θέμα:

  • Αποφασισμένοι οι κάτοικοι του Αλιβερίου να μην επιτρέψουν την καύση RDF από την ΑΓΕΤ www.servitoros.gr/news/view.php/18721/

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Μαϊου 2008