...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

Μ. Βραχόπουλος: "Η δημοκρατία εκτελείται καθημερινά στο ΤΕΙ Χαλκίδας"

Τρίτη, 13 Μαΐου 2008, 13:31
- - -

Ο Μιχάλης Βραχόπουλος, καθηγητής στο ΤΕΙ Χαλκίδας, ([email protected] & [email protected]) σε ανακοίνωσή του, περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση του ιδρύματος, αφήνοντας βολές κατά της διοίκησης. Παρατίθεται στη συνέχεια η ανακοίνωση:

"Η κατάσταση στο ΤΕΙ αντικατοπτρίζει τη ζωή και τη «δημοκρατία» που βιώνει η κοινωνία της Ευβοίας. Έτσι στο μοναδικό τριτοβάθμιο ίδρυμα του νομού, στο οποίο παρεμπιπτόντως ζουν και αναπτύσσονται περί τα 10.000 νέα παιδιά, η δημοκρατία εκτελείται καθημερινά. Η κοινωνία και τα ΜΜΕ της Ευβοίας δεν είναι άμοιροι των ευθυνών τους εφόσον χωρίς κανένα έλεγχο επιτρέπουν τον πρόεδρο του ΤΕΙ να διατηρεί το πιο βρωμερό και τρισάθλιο ίδρυμα στην Ελλάδα, να διαθέτει το μικρότερο κονδύλι από όλα τα άλλα ιδρύματα για έρευνα, να καταναλώνει το περισσότερο νερό λόγω διαρροών ενώ ταυτόχρονα βιώνονται επικίνδυνες από άποψη υγιεινής συνθήκες.

Φυσικά για να μη χάσει την «κουτάλα» (διοίκηση) κάνει τα πάντα και αποφεύγει συστηματικά το διάλογο στο ίδρυμα. Έτσι προκήρυξε εκλογές με υποβολή υποψηφιοτήτων που έληξε πριν καν ξεκινήσει, από Τετάρτη σε Δευτέρα, ενώ ο διάλογος μεταξύ των όποιων πρόλαβαν να οργανωθούν θα διαρκέσει μια βδομάδα δήθεν εφόσον την επόμενη Δευτέρα διενεργούνται οι «δημοκρατικές» εκλογές. Το πραξικόπημα βέβαια δεν σταματά εκεί εφόσον προσπαθεί αν κατακερματίσει την εφορευτική επιτροπή των εκλογών και να διαμορφώσει επίσης συνθήκες υποστηρικτικές προς αυτόν. Έτσι ζήτησε, άκουσον - άκουσον, να προταθούν είκοσι μέλη ΕΠ για εφορευτική επιτροπή (και αναπληρωματικοί) σε δυο χωριστούς χώρους, για να μπορεί να διαλέξει και ουσιαστικά να διορίσει ο ίδιος, όταν μόλις πριν ένα μήνα οι εκλογές που επαναλήφθηκαν πορεύτηκαν πολύ καλά και χωρίς προβλήματα με μόλις πέντε άτομα.

Προς τι τέτοια βιασύνη;

Που είναι η αξιοκρατία στο ίδρυμα;

Γιατί με προσωπική του ευθύνη σαμποτάρει διορισμούς νέων συναδέλφων επειδή δεν είναι τις αρεσκείας των «κολλητών» του;

Γιατί έχουμε το πιο βρώμικο και άσχημο κτίριο από όλα τα ΤΕΙ της χώρας;

Γιατί βρίσκει την υποστήριξη μελών με υψηλές θέσεις στην τοπική κοινωνία; Εφόσον δεν προσφέρει τίποτε σε αυτή;

Τι συμφέροντα εξυπηρετούνται και το ίδρυμα δεν αποδίδει τα όσα μπορεί και πρέπει στην κοινωνία της Ευβοίας;

Και αν εμείς τα μέλη ΕΠ έχουμε ανικανότητα και μικροσυμφέροντα...

Ας ελπίσουμε ότι οι φοιτητές μας δεν θα συνεχίσουν την κοπαδική συμπεριφορά τους αλλά θα αντιδράσουν σε αυτούς που τους προτείνουν τα κόμματα που δεν τους αποδίδουν ούτε το μέγιστο της γνώσης, ούτε το μέγιστο των προσόντων τυπικών και ουσιαστικών".

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Μαϊου 2008