...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

Συνάντηση του Μητροπολίτη Χαλκίδας με νέους φοιτητές

Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2008, 11:03
- - -


Χαλκίδα.

Τρεις συναντήσεις με νεοεισαχθέντες φοιτητές στα ΤΕΙ και ΑΕΙ, πραγματοποίησε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κύριος Χρυσόστομος, κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.

Η πρώτη έλαβε χώρα στη Χαλκίδα, το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, στις 6.30 μ.μ. στα Γραφεία της Μητρόπολης, η δεύτερη στην Ιστιαία, την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας και η τρίτη στη Λίμνη, την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Γενεθλίου της Θεοτόκου.

Στις συναντήσεις αυτές, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης δεξιώθηκε τους φοιτητές, είχε την ευκαιρία να τους συγχαρεί προσωπικά για την επιτυχία της εισαγωγής τους στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση, να συζητήσει μαζί τους, να τους διανείμει ως ελάχιστη ευλογία το Ημερολόγιο 2008 της Μητρόπολης, αφιερωμένο στο Ιερό Μυστήριο του Βαπτίσματος, όπως και από μία Καινή Διαθήκη με απόδοση στα νέα ελληνικά και έτσι να ξεκινήσει μία νέα επικοινωνία του Επισκόπου με την Τοπική Εκκλησιαστική Κοινότητα, επίλεκτο τμήμα της οποίας είναι οι νέοι και νέες


Λίμνη.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν και αρκετοί κληρικοί, οι οποίοι είχαν και εκείνοι τη δυνατότητα της γνωριμίας και του γόνιμου διαλόγου με τα παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τοπική Εκκλησία αθόρυβα, αλλά αποδοτικά, συμπαραστέκεται και οικονομικά σε αρκετά παιδιά κατά το διάστημα των σπουδών τους. Μάλιστα, ο Μητροπολίτης, ως Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ευαγούς Ιδρύματος Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, εισηγήθηκε ώστε να δοθεί ως δώρο Χριστουγέννων σε κάθε ένα από τους φοιτητές του Προκοπίου, το ποσό των 400€.

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Ιανουαρίου 2008