...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

Εκδήλωση για τον Αγιο Νεκτάριο στην Κύμη

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2007, 13:47
- - -


Η πρεσβυτέρα Καλυψώ Δημητριάδη απαγγέλει το ποίημα της για τον Αγ. Νεκτάριο και δίπλα η χορωδία της Εκκλησίας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Περιστερίου.

Μια πολύ ωραία εκδήλωση έγινε το πρωί της Κυριακής 11 Νοεμβρίου, στο εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κύμης με πρωτοβουλία των ΚΑΠΗ Κύμης και Οξυλίθου του δήμου.

Η υπεύθυνη του δήμου στα δύο ΚΑΠΗ, δημοτικός σύμβουλος Αικατερίνη Κουϊμιτζή, κάλεσε από την εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Περιστερίου, την πρεσβυτέρα Καλυψώ Δημητριάδη για να παρουσιάσει το ποιητικό της έργο «Η ζωή του Αγίου Νεκταρίου». Την κυρία Δημητριάδη συνόδευαν ο πατέρας Νεκτάριος και η χορωδία του ναού. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και ο δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς.


Από την εκδήλωση για τον Αγ. Νεκτάριο. Διακρίνονται ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και ο Δήμαρχος Κύμης κ. Δημήτρης Θωμάς.

Η εκδήλωση άρχισε με ένα σύντομο χαιρετισμό του δημάρχου, ο οποίος, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, αναφερόμενος στη ζωή του Αγίου, υπενθύμισε ότι ο Αγιος Νεκτάριος είχε περάσει από την Κύμη. Τόνισε, μάλιστα, ότι με το κήρυγμα και το έργο του πολλά προσέφερε στους Κυμαίους. Στη συνέχεια η πρεσβυτέρα, σε στίχο δεκαπεντασύλλαβο και σε γλώσσα απλή και γλαφυρή, περιέγραψε την ζωή του Αγίου, αρχίζοντας από τη γέννησή του και τελειώνοντας με το θάνατό του και την ανακήρυξή του σε Αγιο. Η διήγηση ήταν διανθισμένη με ύμνους που έγραψε ο Αγιος και έψαλε η χορωδία υπό τη διεύθυνση του πατέρα Δημητριάδη. Στην συνέχεια προβλήθηκε DVD με την ζωή των μοναχών στη μονή Σινά. Η εκδήλωση έκλεισε με το ευχαριστήριο του Μητροπολίτη προς τους προσκεκλημένους και με την επισήμανση ότι η εκδήλωση αυτή ήταν μια ειδική έκδοση της ζωής του Αγίου, ενθουσιαστική, συγκινητική, κατατοπιστική και ολοκληρωμένη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γεύμα που παρέθεσε σε αίθουσα της Μητρόπολης ο Δήμος Κύμης και εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι Κυμαίες. Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκε δωρεάν το έργο της πρεσβυτέρας το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Μονής Σινά και συγκεκριμένα του θεολόγου πατέρα Νικόδημου.

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Νοεμβρίου 2007