Ο Γραμματέας της ΚΝΕ Γιάννης Πρωτούλης στα ΤΕΙ Χαλκίδας

Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2007, 09:35

Στο ΤΕΙ Χαλκίδας περιόδευσε την Τρίτη 6 Νοεμβρίου ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης. Ανάμεσα στα άλλα σε ομιλία που έγινε στο μεγάλο αμφιθέατρο τόνισε:

«Με την πλατιά εξόρμηση που κάνει η οργάνωσή μας σε σχολεία, σχολές, χώρους κατάρτισης, δεν επιδιώκουμε μόνο να μιλήσουμε στους νέους, να τους ενημερώσουμε. Το λέμε καθαρά: Θέλουμε να ξεσηκώσουμε τον κόσμο».

Αναφερόμενος στη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση με στόχο να εξισώσει τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων των ΑΕΙ και ΤΕΙ με αυτά των αποφοίτων των ΚΕΣ σημείωσε: «Τα ήδη οξυμμένα προβλήματα θα οξυνθούν περισσότερο, αφού στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν Παιδείας, αλλά η ενίσχυση των εμπόρων της γνώσης» και συνέχισε «Τόσο εσείς, όσο και οι απόφοιτοι των κολεγίων θα παίρνετε ψευτοπιστοποιητικά κατάρτισης, που θα σας οδηγούν στην ανεργία, στην ψευτοδουλειά, έπειτα ξανά στην κατάρτιση και στην ψευτοδουλειά».

Ο Γ. Πρωτούλης τόνισε ακόμα ότι οι εξελίξεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση και γενικότερα στην Παιδεία συνδέονται με την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και της Κοινωνικής Ασφάλισης. Μιλώντας για το μοντέλο εργάτη που θέλουν να διαμορφώσουν είπε ότι επιδιώκουν: «Να νιώθει άχρηστος ο νέος, ότι αυτός φταίει που είναι άνεργος, που δουλεύει ανασφάλιστος, που αμοίβεται με ψίχουλα».

Επισήμανε ότι φοβούνται την αντίδραση του λαού, επειδή «Γνωρίζουν ότι αυτά τα μέτρα θα φέρουν αγώνες. Ξέρουμε ότι οι αγώνες έχουν το τίμημά τους. Αυτό ίσχυε πάντα. Όμως ξέρουμε ότι αυτό το τίμημα είναι πολύ μικρότερο από αυτό που πληρώνουμε καθημερινά και που θα πληρώνουμε αν περάσουν αυτά τα μέτρα».

Συμπλήρωσε ότι «προβάλλουν το επιχείρημα πως το ΚΚΕ δεν έχει επίκαιρες θέσεις, όχι μόνο γιατί διαφωνούν με αυτές, αλλά φοβούνται μήπως υιοθετηθούν από το λαό».

Το βράδυ ο βουλευτής του ΚΚΕ επισκέφτηκε την Εστία του ΤΕΙ και μίλησε σε συγκέντρωση της ΚΝΕ.

Επόμενο άρθρο Προηγούμενο άρθρο