Αντιδράσεις για τις επιλογές διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2007, 16:23

Αντιδράσεις υπάρχουν για τον τρόπο που έγιναν οι επιλογές των Διευθυντών των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο κ. Πάτροκλος Βουβονίκος, Πρόεδρος Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ νομού Ευβοίας με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τη διαδικασία:

"Η "γαλάζια επιτροπή" αποφάσισε πως το βασικό προσόν του διευθυντή είναι η γαλάζια ταυτότητα, εξάλλου είναι και το κύριο προσόν που διαθέτουν και οι ίδιοι στην πλειοψηφία τους. Το τίμησαν δεόντως.

Αντί κάποιοι να αυτοεξαιρεθούν διαφυλάσσοντας την αξιοπρέπειά τους, μια που είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε πτυχιούχους πανεπιστημίου τουλάχιστον αποφάσισαν με περισσή οίηση και μη αποκρυπτόμμενη σοβαροφάνεια να τους αξιολογήσουν κιόλας!

Οποία ειρωνεία από τους γαλάζιους εξεταστές, οι οποίοι υπέβαλαν ερωτήσεις του διαμετρήματος μιας βίδας 6 ή 8 χιλιοστών καθώς και του ειδικού βάρους του αέρα μιας μπάλας του μπάσκετ, για να διαγνώσουν - τρομάρα τους - την ικανότητα και καταλληλότητα καθηγητών για τη διοίκηση ενός σχολείου.

Έτσι προέκυψε πίνακας "αξιολόγησης" στον οποίο συνωστίζονται υπερκείμενοι διάφοροι και αδιάφοροι κομματικοί μικροπαραγοντίσκοι έως και λάτρεις μεταμεσημβρινών εκμπομπών της τηλεόρασης.

Επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι παρατρεχάμενοι του συμβουλίου για τις προαποφασισμένες κρίσεις.

Θεωρώ - όπως ίσως και άλλοι υποψήφιοι - τον εαυτό μου βάναυσα προσβεβλημένο που πήρε μέρος - ο αφελής - σε μια στημένη διαδικασία. Έστειλα επιστολή για το ζήτημα αυτό στο ΠΥΣΔΕ προσπαθώντας να διαφυλαξω το κύρος του συμβουλίου ως θεσμού, για την κατάκτηση του οποίου στο παρελθόν δώσαμε αγώνες σκληρούς. Αλλά που γνωρίζουν από απεργίες και αγώνες! Η αλαζονεία τους δεν περιγράφεται. Αγνόησαν τον πρόεδρο των Δημοσίων Υπαλλήλών της Εύβοιας, ενώ είναι υποχρεωμένόι να συζητούν για κάθε θέμα που τίθεται από συνάδελφο. Όπως βέβαια δεν με έκριναν ικανό για διευθυντή ενός σχολείου!

Οι κύριοι αυτοί δεν είναι καν σοβαροφανείς, είναι αφανείς... έτσι απλά"

Επόμενο άρθρο Προηγούμενο άρθρο