Τήνιος: "Απαθής στάση του ιατρικού συλλόγου μπροστά στα περιβαλλοντικά προβλήματα της Εύβοιας"

Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2007, 10:40

Ο Γιάννης Τήνιος, ορθοπαιδικός χειρουργός, μέλος ιατρικού συλλόγου Ευβοίας, μέλος ενεργών πολιτών για το περιβάλλον, μέλος επιτροπής περιβάλλοντος του νομαρχιακού συνδυασμού "Η Εύβοια μπροστά", σε δήλωσή του, τονίζει ότι "αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό η απαθής στάση του ιατρικού συλλόγου Ευβοίας μπροστά στα τεράστια περιβαλλοντικά και οικολογικά προβλήματα, που σήμερα αντιμετωπίζει ο τόπος μας και ιδιαίτερα η Εύβοια.

Προβλήματα όπως: η επικείμενη χρήση του RDF (απόβλητα) από την ΑΓΕΤ σε Αλιβέρι και Χαλκίδα - η χρήση του λιθάνθρακα στο μελλοντικό εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Μαντούδι - η μελλοντική καταστροφή των δασών στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης, με τις νέες δραστηριότητες της ΛΑΡΚΟ - η μόλυνση των υδάτινων πόρων αλλά και των θαλασσών στην περιοχή μας, από την αλόγιστη χρήση των φυτοφαρμάκων, την ανεξέλεγκτη απόρριψη των αποβλήτων δεκάδων βιομηχανιών, βιοτεχνιών και χοιροστασίων σε ποτάμια και ρεματιές, που καταστρέφουν τον υδροφόρο ορίζοντα, είναι αυτά για τα οποία ο ιατρικός κόσμος θα πρέπει να πρωτοστατήσει στους αγώνες για τη διαφύλαξη και διασφάλιση της υγείας όλων μας.

Αγώνες που σήμερα κάνουν εκατοντάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες, μέσω δεκάδων περιβαλλοντικών φορέων και συλλόγων στην Εύβοια".

Ο κ. Τήνιος ζητάει από τον ιατρικό κόσμο να αντιδράσει και επισημαίνει ότι "το Δ.Σ. του ιατρικού συλλόγου οφείλει να βγει από τη διαχειριστική του πρακτική και να πάρει άμεσα θέση για το περιβάλλον, γιατί καθαρό περιβάλλον είναι υγεία!".

Επόμενο άρθρο Προηγούμενο άρθρο