Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Διακρίσεις του 20ου δημοτικού σχολείου Χαλκίδας στο σκάκι

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2007, 16:37
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το 20ο δημοτικό σχολείο Χαλκίδας πρωταγωνιστεί στο σχολικό σκάκι στη Χαλκίδα. Μάλιστα οι επιδόσεις και οι αγωνιστικές επιτυχίες των μαθητών και του προπονητή τους, κ. Αλεξάνδρου Σοϊλεμέζη, διαγράφουν χρόνο με το χρόνο μια σαφώς ανοδική τροχιά.

Με πρωτιά (όπως και πέρυσι) στη συγκομιδή μεταλλίων συνοδεύτηκε η φετινή συμμετοχή του σκακιστικού τμήματος του 20ου δημοτικού σχολείου στο νομαρχιακό μαθητικό πρωτάθλημα σκάκι που διεξήχθηκε την Κυριακή 4 Μαρτίου στο 4ο γυμνάσιο της Χαλκίδας. Στους φετινούς αγώνες έλαβαν μέρος περισσότεροι από 140 μαθητές από όλα τα σχολεία της Εύβοιας. Το 20ο δημοτικό Χαλκίδας έλαβε μέρος με μια σχετικά διευρυμένη σύνθεση. Έτσι η ομάδα του παρουσιάστηκε στη διοργάνωση με 22 μαθητές - σκακιστές σε σύνολο 114 συνολικά μαθητών δημοτικών σχολείων.

Τα 4 χρυσά, 2 αργυρά και 3 χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι μαθητές: Γιώργος Σοϊλεμέζης 1ος στην Β' Τάξη, Γιάννης Σφυρίδης & Βάσω Ισμίρογλου πρώτοι με ισοβαθμία στην Δ' Τάξη και Κωνσταντίνος Σοϊλεμέζης 1ος στην Ε' Τάξη, Σπύρος Παύλου 2ος στην Δ' Τάξη και Ακης Κυμουρτζής 2ος στην Ε' Τάξη, Αλκιβιάδης Καστριώτης 3ος στην Α' Τάξη, Γιάννης Σέγκος 3ος στην Ε' Τάξη και Γιώργος Τσιγάλογλου 3ος στην Στ' Τάξη.

Απόλυτα επιτυχής ήταν η συμμετοχή του σχολείου και στους περιφερειακούς σχολικούς αγώνες σκάκι, οι οποίοι διεξάγονται κάθε χρόνο από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (μέσω των Τοπικών Επιτροπών, ανά γεωγραφικό διαμέρισμα) και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι οποίοι φέτος φιλοξενήθηκαν στην Αμφίκλεια.

Στους αγώνες που διεξήχθησαν το Σάββατο 10 Μαρτίου η ομάδα του 20ου δημοτικού σχολείου Χαλκίδας αποτελούμενη από τους μαθητές Γιώργο Τσιγάλογλου (1η Σκακιέρα), Κωνσταντίνο Σοϊμελέζη (2η Σκακιέρα), Γιώργο Σοϊμελέζη (3η Σκακιέρα) και Τσαγανάκη Αναστασία (4η Σκακιέρα) αναδείχθηκε 2η ανάμεσα σε 6 δημοτικά σχολεία της Περιφέρειας Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας κατακτώντας την πρόκριση για 3η συνεχόμενη χρονιά στο πανελλήνιο σχολικό.

Η επιτυχία των παιδιών αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις από το γεγονός ότι η πολυπόθητη πρόκριση στο πανελλήνιο ομαδικό σχολικό συνοδεύεται με απ' ευθείας πρόκριση και στο Πανελλήνιο ατομικό σχολικό.

Στο ατομικό περιφερειακό πρωτάθλημα που διεξήχθη την Κυριακή 11 Μαρτίου στην Αμφίκλεια, οι επιδόσεις των μαθητών του 20ου δημοτικού σχολείου Χαλκίδας ήταν πολύ καλές. Ανάμεσα σε περίπου 150 μαθητές δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της Περιφέρειας Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας η ομάδα του Σκακιστικού Τμήματος του 20ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδος τελικά παρατάχθηκε με 12 μαθητές δημοτικού και ένα νηπιάκι.

Στα νήπια ο Παναγιώτης - Αριστοτέλης Σοϊλεμέζης κατετάγη 2ος (μαζί με το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε και την πρόκριση για το πανελλήνιο).

Β' δημοτικού: Ο Γιώργος Σοϊλεμέζης 1ος (χρυσό μετάλλιο και πρόκριση για το πανελλήνιο). Ο Γκουνταρόπουλος Βασίλης 13ος.

Γ' δημοτικού: Ο Νίκος Χουχούμης 7ος ενώ η Χατζηλία Έρση ισοβαθμώντας στην 15η θέση ανεδείχθη τρίτο κορίτσι στην κατηγορία του και δικαιούτο το προβλεπόμενο χάλκινο μετάλλιο.

Δ'δημοτικού: Ο Γιάννης Σφυρίδης 3ος (χάλκινο μετάλλιο). Ο Σπύρος Παύλου ισοβάθμησε στις θέσεις 9-13 ενώ η Βάσω Ισμίρογλου στην ίδια ισοβαθμία βραβεύτηκε με αργυρό μετάλλιο ως δεύτερο κορίτσι.

Ε' δημοτικού: Ο Κωνσταντίνος Σοϊλεμέζης 1ος (χρυσό μετάλλιο και πρόκριση για το πανελλήνιο), Ακης Κυμουρτζής 2ος (αργυρό μετάλλιο και πρόκριση για το πανελλήνιο).

Στ' δημοτικού: Ανάμεσα σε 36 μικρούς σκακιστές ο Γιώργος Τσιγάλογλου 11ος, ο Αναστάσιος Ανδριόλας 18ος, ενώ η Τσαγανάκη Αναστασία στην 13η θέση βραβεύτηκε με χάλκινο μετάλλιο ως τρίτο κορίτσι της κατηγορίας του.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.