Σερβιτόρος της Εύβοιας
 
 
Newsletter - Μάθετε πρώτοι τα νέα
Eγγραφή
878 εγγεγραμμένα μέλη Διαγραφή
Αναζήτηση στον "Σερβιτόρο"

Όλες οι λέξεις   Οποιαδήποτε
Αναζήτηση στον Eυβοϊκο κατάλογο
18 Δεκεμβρίου 2005
 
 


 
Ο Σύλλογος γονέων του Γυμνασίου Ψαχνών επιδοκιμάζει τη στάση του Νομάρχη
06/02/2001,  13:30

Επιστολή στο Νομάρχη Ευβοίας Νικόλαο Παπανδρέου έστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Ψαχνών, στην οποία αναφέρει: "Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Ψαχνών, αισθάνεται την υποχρέωση να σας ευχαριστήσει ολόψυχα για την άμεση ανταπόκριση που δείξατε, στο σοβαρό για μας θέμα, της στέγασης του ΤΕΕ Ψαχνών.

Η νέα απόφαση που πήρατε είναι για μας η μόνη νόμιμη και δίκαιη, αφού όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πιστεύουμε αυτό που είδαμε στην επιτόπια αυτοψία και επιθεώρηση, των χώρων των δύο σχολείων, ότι δηλαδή οι χώροι του νέου Λυκείου είναι ασυγκρίτως περισσότεροι και καλύτεροι από τους αντίστοιχους χώρους του Γυμνασίου.

Ο Σύλλογός μας ελπίζει και πιστεύει ότι παρά τις όποιες αντιδράσεις και μεθοδεύσεις του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Μανώλη Κεραμάρη, η απόφαση για στέγαση του ΤΕΕ στο νέο Λύκειο θα εφαρμοσθεί αφού είναι και νόμιμη και από την αρμόδια αρχή εκδομένη και στηριζόμενη σε πραγματικά γεγονότα και αποδεκτή από την συντριπτική πλειοψηφία της μαθητικής κοινότητας και σύμφωνη με το κοινό αίσθημα περί δικαίου της τοπικής κοινωνίας. Πιστεύουμε δε ότι ο κ. Κεραμάρης, που ουδέποτε έχει επιθεωρήσει τους χώρους των δυο σχολείων, έχει εσφαλμένη αντίληψη για τη χωρητική δυνατότητα των αναφερόμενων σχολείων.

Ευχαριστώντας σας άλλη μια φορά για τη δίκαιη απόφασή σας, ευχόμαστε και ελπίζουμε, να λήξει σύντομα αυτό το θέμα, να εφαρμοσθεί η απόφασή σας και να σταματήσει έτσι η αναστάτωση στην πόλη των Ψαχνών για το καλό όλων".

Ας υπενθυμίσουμε ότι όλα ξεκίνησαν με τη στέγαση του ΤΕΕ στο γυμνάσιο Ψαχνών, κάτι που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες από τη μεριά του γυμνασίου. Ο Νομάρχης Ευβοίας κ. Παπανδρέου έλαβε απόφαση για τη μεταστέγαση του ΤΕΕ στο νέο κτίριο του Λυκείου, αναιρώντας την αρχική του απόφαση. Ενέργεια που προκάλεσε την αντίδραση του Διευθυντή της Δευτερόβαθμιας Εκπ/σης του Νομού Ευβοίας, ο οποίος εμμένει στην αρχική απόφαση δηλ. στη στέγαση του ΤΕΕ στο Γυμνάσιο, με αποτέλεσμα να προσφύγει στον Περιφερειάρχη και να ζητήσει την ακύρωση της απόφασης του Νομάρχη. Σύμφωνα με τον κ. Κεραμάρη, το κτίριο του Γυμνασίου επαρκεί για τις ανάγκες του ΤΕΕ ενώ το Λύκειο όχι. Επισημαίνει ότι είναι αντιπαιδαγωγικό να γίνει μεταστέγαση στο μέσο της σχολικής χρονιάς. Όσον αφορά το λόγο της ηλικιακής διαφοράς που προβάλλεται από τη μεριά του Γυμνασίου τον θεωρεί αβάσιμο καθώς τόσο καιρό συστεγάζονταν οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και γιατί να δημιουργηθούν τώρα, εκτός αν ενοχλεί που είναι μαθητές του ΤΕΕ.

Θέση για το θέμα όμως πήρε και η ΕΛΜΕ Ν. Εύβοιας. Ξεκαθαρίζει αρχικά ότι τα παιδιά του ΤΕΕ δεν μπορούν να γίνονται μπαλάκι και δεν τίθεται θέμα ρατσιστικής αντιμετώπισης. Υποστηρίζει λοιπόν, ότι ο κ. Κεραμάρης πρέπει να δώσει προσωρινή λύση στο θέμα και αυτή πρέπει να είναι η μεταστέγαση του ΤΕΕ στο κτίριο του Λυκείου. Η ΕΛΜΕ κατέληξε στην απόφαση αυτή αφού σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας υπάρχουν αίθουσες που να καλύπτουν τις ανάγκες του ΤΕΕ και έτσι είναι προτιμότερο οι μαθητές να πάνε σε καινούριες αίθουσες και από την άλλη ταιριάζουν ηλικιακά με τους μαθητές του λυκείου.


 «  Προηγούμενo άρθρo Επόμενo άρθρo  » 
 
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Φεβρουαρίου 2001
Προσθέστε αυτή τη σελίδα στα αγαπημένα
Αποστολή της σελίδας με email

Διαφημιστείτε εδώ!!
Μόνο με 150 euro το μήνα μπορείτε να τοποθετήσετε το διαφημιστικό σας κείμενο.
Διαφημιστείτε εδώ!!
Μόνο με 125 euro το μήνα μπορείτε να τοποθετήσετε το διαφημιστικό σας κείμενο.
Διαφημιστείτε εδώ!!
Μόνο με 100 euro το μήνα μπορείτε να τοποθετήσετε το διαφημιστικό σας κείμενο.

 

16/12/2005
Αίρονται τα εμπόδια για το Διοικητήριο
Κινδυνεύει το λιμάνι της Κύμης
Έργα για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στην Εύβοια
Παρουσίαση του βιβλίου του Αν. Λιάσκου
Βελτίωση του οδικού δικτύου Νότιας Εύβοιας
Πρόσληψη προσωπικού στο δήμο Μεσσαπίων
Προσλήψεις εποχικού προσωπικού στο ταχυδρομείο
Τα ευβοϊκά σχολεία στο πρόγραμμα Σωκράτης - Comenius
Ρεμπέτικη βραδιά στη Ν. Αρτάκη
Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Α΄ δημοτικού σταθμού Χαλκίδας
Συναυλία μουσικής δωματίου στη Χαλκίδα
Η ΑΓΕΧ υποδέχεται το Δούκα
Η Χαλκίδα - Λήλας υποδέχεται τον Αχαρναϊκό
Ο Ηρακλής υποδέχεται τον Επαμεινώνδα
16η αγωνιστική της Α΄ κατηγορίας Ευβοίας
15η αγωνιστική της Β΄ κατηγορίας Ευβοίας
Αγώνας ανώμαλου δρόμου γυμνασίων και λυκείων

15/12/2005
Κατανομή πόρων του "Θησέα" στους δήμους της Εύβοιας
"Κλείνουν" το δρόμο Χαλκίδας - Αρτάκης
Κατασκευή Πολιτιστικού Κέντρου στην Ερέτρια
  Περισσότερα...  
 

 

Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη.