...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

Η "Κυρία Μαργαρίτα" στο θέατρο "Πράξεις Ευρίπου"

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2007, 16:32
- - -

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου και για ένα μόνο μήνα, θα παρουσιαστεί στο θέατρο «Πράξεις Ευρίπου» στη Χαλκίδα (Μ. Μαυρογένους 2, δίπλα από το εργοστάσιο Δάριγκ, τηλ. 22210-84545),το έργο του Ρομπέρτο Ατάιντε «Κυρία Μαργαρίτα», από την ομάδα θεάτρου "Ερώ".

Η παράσταση ανέβηκε στο Θέατρο "Φούρνος" από την ομάδα "Ερώ" στα πλαίσια του Pocket Theatre Festival το Μάιο του 2006. Επανήλθε τη φετινή χειμερινή θεατρική σαιζόν, με μία πιο ολοκληρωμένη πλέον μορφή, στο θέατρο "Αλκμήνη", όπου αγκαλιάστηκε από κοινό και κριτικούς.

Η «Κυρία Μαργαρίτα» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το 1975 από την αξέχαστη Έλλη Λαμπέτη σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη, με τη γνωστή τεράστια επιτυχία. Γράφτηκε το 1971 από τον -τότε μόλις 21 ετών- βραζιλιάνο θεατρικό συγγραφέα Ρομπέρτο Ατάιντε, γνωρίζοντας παγκόσμια επιτυχία και χαρίζοντας στο δημιουργό του το βραβείο «Μολιέρου».

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Η Κυρία Μαργαρίτα μιλά για την Κυρία Μαργαρίτα.

Μέσα σε μία αίθουσα διδασκαλίας ξετυλίγεται η ζωή της Κυρίας Μαργαρίτας του τότε και η ζωή της Κυρίας Μαργαρίτας του σήμερα. Δύο παράλληλοι, αλλά εντελώς διαφορετικοί κόσμοι.

Οι δύο Κυρίες Μαργαρίτες ζουν, διδάσκουν, συνομιλούν, διαφωνούν, ανταγωνίζονται, συγκρούονται, μεταμορφώνονται, αλλάζουν ρόλους και πρόσωπα, εξουσιάζουν και εξουσιάζονται. Διδάσκουν Βιολογία, Μαθηματικά, Ιστορία, Γραμματική, αλλά αναφέρονται στη ζωή και το θάνατο, τη δικαιοσύνη και την αδικία, την ισότητα, την εξουσία, το σεξ.

Η Κυρία Μαργαρίτα δίνει μάθημα ζωής, μιλά για τα καλά και τα άσχημα της ζωής, μιλά για αγάπη, κατανόηση, σεβασμό. Η ίδια, δυστυχώς, δε μπορεί να αισθανθεί τίποτα από αυτά.

Ποια είναι τελικά η Κυρία Μαργαρίτα; Είναι η Δασκάλα; Είναι η Μαθήτρια; Είναι η Φίλη; Είναι ο Κύριος Διευθυντής; Είναι η Εξουσία;

Μέσα από αυτό τον άγριο χορό προσώπων και προσωπείων, ο θεατής καλείται να δώσει τη δική του απάντηση.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Η σκηνοθεσία - μουσική επιμέλεια είναι της Ομάδας Ερώ, η σκηνοθετική επιμέλεια του Ακη Δαβή, μετάφραση του Πάνου Κατέρη, η φωτογραφία των Αιμίλιου Κλεισούρα, Φάνη Λογοθέτη, ο σχεδιασμός φωτισμού του Δημήτρη Παπαθανασίου, παίζουν οι ηθοποιοί Αννα Μακρή και Κωνσταντίνα Σταθοπούλου.

Παραστάσεις θα δίνονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, από την Παρασκευή 2 Μαρτίου έως 1 Απριλίου, στις 9 μ.μ., η διάρκεια του έργου είναι 65΄ με διάλειμμα, τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ, φοιτητικού 10 ευρώ, ατέλειες δεκτές. Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο: 22210-84505

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Φεβρουαρίου 2007