Σερβιτόρος της Εύβοιας
 
 
Newsletter - Μάθετε πρώτοι τα νέα
Eγγραφή
878 εγγεγραμμένα μέλη Διαγραφή
Αναζήτηση στον "Σερβιτόρο"

Όλες οι λέξεις   Οποιαδήποτε
Αναζήτηση στον Eυβοϊκο κατάλογο
18 Δεκεμβρίου 2005
 
 


 
Τι έγραψαν τα υπόλοιπα site για την εξαγορά του ομίλου Γαληνού - Λαουτάρη
04/02/2001,  13:14

Τη γνωστή χαλκιδέικη αλυσίδα σούπερ μάρκετ "Γαληνός - Λαουτάρης" και τη "ΔΙΑΝΕΛ" εξαγόρασε η αλυσίδα "Ατλάντικ".

Στην εξαγορά αυτή αναφέρθηκαν σε ρεπορτάζ τους γνωστά site, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε στη συνέχεια.

Από το Flash.gr
Τον όμιλο Γαληνού εξαγόρασε η Ατλάντικ.

Την εξαγορά δι΄ απορροφήσεως των δύο εταιρειών του Ομίλου Γαληνού - Λαουτάρη «ΓΑΛΗΝΟΣ - ΛΑΟΥΤΑΡΗΣ», «ΔΙΑΝΕΛ» αλλά και την απόκτηση του 68,87% της «ΠΑΛΜΟΣ» ανακοίνωσε την Παρασκευή η διοίκηση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Ατλάντικ, που εισήχθηκε πρόσφατα στο χρηματιστήριο.

Ο Όμιλος διαθέτει 43 καταστήματα super market σε όλη την Ελλάδα και το 2000 αναμένεται να εμφανίσει τζίρο 42 δισ. δρχ., ενώ η ΠΑΛΜΟΣ διαθέτει 6 καταστήματα και παρουσίασε τζίρο 7,5 δισ. δρχ. το 2000. Με την εξαγορά η Ατλάντικ ανακτά τη δεύτερη θέση στον κλάδο και θα διαθέτει πλέον 163 υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Ο τζίρος της το 2000 έφτασε τα 122 δισ. δρχ., ενώ τα προ φόρων κέρδη πλησίασαν τα 2 δισ. δρχ.

Η εξαγορά και απορρόφηση του Ομίλου Γαληνού - Λαουτάρη θα γίνει με έκδοση νέων μετοχών και παραίτηση των παλιών μετόχων από το δικαίωμά τους στην αύξηση. Στους μετόχους των εταιρειών θα μεταβιβαστεί το 25% περίπου των μετοχών της Ατλάντικ, γεγονός που θα μειώσει το πλειοψηφικό ποσοστό της οικογένειας Αποστόλου κάτω από το 51%.

Υπενθυμίζεται ότι η Ατλάντικ κατά την πρόσφατη εισαγωγή της στο ΧΑΑ είχε αντλήσει 4,76 δισ. δρχ. Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από την δημόσια εγγραφή της εταιρίας θα δοθούν, εκτός από τις συγκεκριμένες εξαγορές και για τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων όπως η δημιουργία νέων καταστημάτων, ανακαίνιση των υπαρχόντων καθώς και για την ανάπτυξη και εφαρμογή τεχνολογιών αιχμής.

Η Ατλάντικ από πλευράς κύκλου εργασιών, είναι η 15η μεγαλύτερη εμπορική επιχείρηση στην Ελλάδα και η 5η μεγαλύτερη στον κλάδο της, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη αμιγώς ελληνικών συμφερόντων επιχείρηση σούπερ μάρκετ που εισάγεται στο χρηματιστήριο".


Από το eco2day
"Ατλάντικ: Συμφωνία με Λαουτάρη-ΔΙΑΝΕΛ

Σε συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει τη συγχώνευση με απορρόφηση των εταιριών Γαληνός Λαουτάρης και ΔΙΑΝΕΛ από την πρόσφατα εισαχθείσα στο Χρηματιστήριο Ατλάντικ, κατέληξαν οι δύο πλευρές.

Ο όμιλος των εταιριών Γαληνού, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται οι εταιρίες ΔΙΑΝΕΛ και Παλμός, διαθέτει 43 σούπερ μάρκετ, με συνολικό κύκλο εργασιών άνω των 42 δισ. δρχ.

Η εταιρία Γαληνός Λαουτάρης διαθέτει 36 σούπερ μάρκετ με κύκλο εργασιών 32,5 δισ. δρχ. για το 2000, καθώς και πλειοψηφικό πακέτο της τάξης του 68,87% της εταιρίας Παλμός, η οποία εδρεύει στην Αθήνα και διαθέτει 6 καταστήματα στην Κεντρική Ελλάδα και κύκλο εργασιών 7,5 δισ. δρχ.

Η συμφωνία προβλέπει την απορρόφηση από την Ατλάντικ των δύο εταιριών, ενώ σύντομα σε αυτές αναμένεται να περάσει και η Παλμός, στην οποία αυτή τη στιγμή εκτός της Λαουτάρης συμμετέχει με 20% η Μπαλής και με 5% η εταιρία Αστρα.

Παράλληλα, η εταιρία Γαληνός συμμετέχει κατά 30% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας Ελληνική Διατροφή.

Η απορρόφηση του ομίλου Γαληνού Λαουτάρη θα πραγματοποιηθεί με έκδοση νέων μετοχών και παραίτηση των παλαιών μετόχων, ενώ στους μετόχους του ομίλου αναμένεται να μεταβιβαστεί περίπου το 25% των μετοχών της Ατλάντικ.

Με την πραγματοποίηση της συγχώνευσης, η οποία υπόκειται στην έγκριση των γ.σ. των εταιριών και των χρηματιστηριακών αρχών, η Ατλάντικ θα διαθέτει άνω των 163 σούπερ μάρκετ, με μεγάλη διασπορά στο εσωτερικό της Ελλάδας, καθώς τα καταστήματα του ομίλου Λαουτάρη βρίσκονται σε περιοχές όπως η Εύβοια, η Κεντρική Ελλάδα, τα νησιά του Αιγαίου, όπου η Ατλάντικ δεν διαθέτει σήμερα παρουσία.

Εφόσον ολοκληρωθεί ο έλεγχος των εταιριών από ορκωτούς λογιστές, αποτιμηθεί η καθαρή του θέση και οριστεί η σχέση ανταλλαγής, θα είναι πλέον η δεύτερη εταιρία πανελληνίως όσον αφορά το δίκτυο καταστημάτων, με τζίρο άνω των 122 δισ. δρχ.

Επιπλέον, σημαντικές είναι οι οικονομίες κλίμακος και η αύξηση του περιθωρίου μικτού και καθαρού κέρδους που επιτυγχάνεται με τη συγκεκριμένη συμφωνία, καθώς και η ακίνητη περιουσία του ομίλου Λαουτάρη, η οποία θα αξιοποιηθεί από την Ατλάντικ. Στο δ.σ. της Ατλάντικ θα συμμετέχουν μετά τη συγχώνευση στελέχη του ομίλου Λαουτάρη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος Λαουτάρη μέσω της θυγατρικής του Παλμός θα θέσει σύντομα σε λειτουργία ένα κατάστημα στη Σύρο, ενώ κατέχει και σημαντικό μέρος της αγοράς, της τάξης του 25%, στην Κύπρο.

Στο άμεσο προσεχές διάστημα, η Ατλάντικ αναμένεται να ανακοινώσει και δύο νέες εξαγορές, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην τελική φάση της υλοποίησής τους".


Από το Kerdos.gr
"Την απορρόφηση των επιχειρήσεων σούπερ μάρκετ Γαληνός Λαουτάρης και Διανέλ από την Aτλάντικ, ανακοίνωσαν χθες οι διοικήσεις των δύο εταιρειών. H απορρόφηση θα πραγματοποιηθεί με ανταλλαγή μετοχών σε αναλογία που θα αποφασισθεί μετά από γνωμοδότηση ανεξάρτητων εκτιμητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η Aτλάντικ θα εκδώσει για την ανταλλαγή νέες μετοχές που θα αντιστοιχούν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 25% του μετοχικού της κεφαλαίου. Oπως πάντως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της Aτλάντικ, Μανόλης Αποστόλου, η συμφωνία αυτή αποτελεί την πρώτη από μία σειρά άλλων που θα ακολουθήσουν σύντομα, καθώς βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο συζήτησε με άλλες δύο αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Ο όμιλος Γαληνού διαθέτει 43 σούπερ μάρκετ και ο συνολικός κύκλος εργασιών ανέρχεται σε 42 δισ. δρχ. Eιδικότερα, η εταιρεία Γαληνός Λαουτάρης, με έδρα την Χαλκίδα, διαθέτει 36 σούπερ μάρκετ με κύκλο εργασιών 32,5 δισ. Eπίσης, διαθέτει πλειοψηφικό πακέτο 68,87% της εταιρείας Παλμός, με έδρα την Αθήνα, η οποία διαθέτει 6 καταστήματα στην κεντρική Ελλάδα με κύκλο εργασιών 7,5 δισ. δρχ.

Η εταιρεία Διανέλ, με έδρα την Χαλκίδα, είναι εταιρεία χονδρικής πώλησης (cash & carry) με ένα κατάστημα και κύκλο εργασιών 2,3 δισ. Σημειώνεται ότι, η εν λόγω εταιρεία διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία, την οποία προτίθεται να αξιοποιήσει η Aτλάντικ. Ο όμιλος μέσω της Παλμός θα λειτουργήσει εφέτος το πρώτο κατάστημα εκτός Ελλάδος και συγκεκριμένα στη Mπίτολα στα Σκόπια. Παράλληλα, η Παλμός δραστηριοποιείται σε συνεργασία με την Ora group και στην αγορά της Κύπρου.

Με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η Aτλάντικ θα αυξήσει τα καταστήματά της σε 163 από 120 επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα καλύτερη διασπορά, αφού τα καταστήματα της Λαουτάρης βρίσκονται σε περιοχές (Εύβοια, Κεντρική Ελλάδα, Νησιά Αιγαίου), όπου η Aτλάντικ δεν είχε σημαντική παρουσία. Ο συνολικός τζίρος της θα φθάσει τα 122 δισ. κατατάσσοντας την εταιρεία στη 2η θέση πανελλαδικά από πλευράς δικτύου καταστημάτων. Ο κύκλος εργασιών της Aτλάντικ το 2000 έφθασε τα 80,2 δισ. και τα κέρδη προσέγγισαν τα 2 δισ. δρχ".


 «  Προηγούμενo άρθρo Επόμενo άρθρo  » 
 
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Φεβρουαρίου 2001
Προσθέστε αυτή τη σελίδα στα αγαπημένα
Αποστολή της σελίδας με email

Διαφημιστείτε εδώ!!
Μόνο με 150 euro το μήνα μπορείτε να τοποθετήσετε το διαφημιστικό σας κείμενο.
Διαφημιστείτε εδώ!!
Μόνο με 125 euro το μήνα μπορείτε να τοποθετήσετε το διαφημιστικό σας κείμενο.
Διαφημιστείτε εδώ!!
Μόνο με 100 euro το μήνα μπορείτε να τοποθετήσετε το διαφημιστικό σας κείμενο.

 

16/12/2005
Αίρονται τα εμπόδια για το Διοικητήριο
Κινδυνεύει το λιμάνι της Κύμης
Έργα για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στην Εύβοια
Παρουσίαση του βιβλίου του Αν. Λιάσκου
Βελτίωση του οδικού δικτύου Νότιας Εύβοιας
Πρόσληψη προσωπικού στο δήμο Μεσσαπίων
Προσλήψεις εποχικού προσωπικού στο ταχυδρομείο
Τα ευβοϊκά σχολεία στο πρόγραμμα Σωκράτης - Comenius
Ρεμπέτικη βραδιά στη Ν. Αρτάκη
Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Α΄ δημοτικού σταθμού Χαλκίδας
Συναυλία μουσικής δωματίου στη Χαλκίδα
Η ΑΓΕΧ υποδέχεται το Δούκα
Η Χαλκίδα - Λήλας υποδέχεται τον Αχαρναϊκό
Ο Ηρακλής υποδέχεται τον Επαμεινώνδα
16η αγωνιστική της Α΄ κατηγορίας Ευβοίας
15η αγωνιστική της Β΄ κατηγορίας Ευβοίας
Αγώνας ανώμαλου δρόμου γυμνασίων και λυκείων

15/12/2005
Κατανομή πόρων του "Θησέα" στους δήμους της Εύβοιας
"Κλείνουν" το δρόμο Χαλκίδας - Αρτάκης
Κατασκευή Πολιτιστικού Κέντρου στην Ερέτρια
  Περισσότερα...  
 

 

Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη.