Η ΚΕΔΚΕ για το θέμα των συμβασιούχων και η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών

Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2006, 15:55

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Πάρις Κουκουλόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θέμα των συμβασιούχων:

«Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο εκθέτει την Κυβέρνηση. Το Π.Δ. 164/2004 δικαίωσε μικρό αριθμό συμβασιούχων και αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα. Οι συμβασιούχοι δεν ήταν ποτέ 250.000 και αυτοί που πρέπει να δικαιωθούν δεν είναι μόνον 25.000. Η μόνη λύση είναι η διεύρυνση των ορίων του Π.Δ. 164/2004 και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα και γρήγορα. Η ΚΕΔΚΕ αναλαμβάνει πρωτοβουλία σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση».

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου και ώρα 1.30 μμ, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Πάρις Κουκουλόπουλος θα δώσει συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΚΕΔΚΕ (Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 3ος όροφος) προκειμένου να παρουσιαστεί αναλυτικά η πρόταση για τους συμβασιούχους.

Σχετικά με την ανακοίνωση του Προέδρου της ΚΕΔΚΕ κ. Π. Κουκουλόπουλου για το θέμα των συμβασιούχων, από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με σημερινή ανακοίνωσή του, και όταν πλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΑΣΕΠ, έχουν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου οι συμβάσεις 32.924 συμβασιούχων, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. κ. Κουκουλόπουλος θεωρεί ότι «το π.δ. 164/2004 δικαίωσε μικρό αριθμό συμβασιούχων και αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα», και ανακοινώνει ότι «η ΚΕΔΚΕ αναλαμβάνει πρωτοβουλία σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση». Ευλόγως, λοιπόν, τίθεται το ερώτημα: Ποια ήταν η θέση του κ. Κουκουλόπουλου το 2003 - επί Κυβέρνησης Σημίτη - όταν με το προεδρικό διάταγμα Ρέππα - Σκανδαλίδη (π.δ. 81/2003) - το οποίο, ως γνωστόν, κρίθηκε αντίθετο προς την κοινοτική νομοθεσία, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του ΔΕΚ - δεν μετατράπηκε ούτε μια σύμβαση σε αορίστου χρόνου και, κατά συνέπεια, δεν τακτοποιήθηκε ούτε ένας συμβασιούχος; Και ποια πρωτοβουλία, αντίστοιχη με αυτήν που σήμερα ανακοινώνει, ανέλαβε τότε ο κ. Κουκουλόπουλος για την αντιμετώπιση του προβλήματος προς την κατεύθυνση της αλλαγής του π.δ. 81/2003;».

Επόμενο άρθρο Προηγούμενο άρθρο