...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

Αναστάσιος Λιάσκος: Μπουραντάς και Αναγνωστάκης ιδιοποιούνται έργα που δεν τους ανήκουν

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2006, 19:21
- - -

Ο βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας και τ. Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τα έργα υποδομής στο Ν. Ευβοίας που εντάχθηκαν σε προγράμματα και χρηματοδοτούνται από την παρούσα Κυβέρνηση, δεν επιτρέπεται να γίνονται αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης από τον Νομάρχη κ. Μπουραντά και τους δημάρχους που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια του προεκλογικού τους αγώνα.

Πρίν από ένα μήνα περίπου ανέφερα αναλυτικά σε συνέντευξη τύπου τα έργα που εντάχθηκαν σε Περιφερειακά και Εθνικά προγράμματα από την παρούσα Κυβέρνηση για το Νομό ύψους 300.000.000 ευρώ περίπου (100 δις δρχ.) επισημαίνοντας ότι το ενδιαφέρον της υπήρξε άμεσο και πρωτόγνωρο για την Εύβοια.

Ουδείς με διέψευσε και ο κ. Νομάρχης δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι «αυτό γίνεται γιατί στο παρελθόν η Εύβοια είχε αγνοηθεί». Ξέχασε βέβαια να αναφέρει ότι στο παρελθόν κυβερνούσαν τον τόπο οι Κυβερνήσεις που αυτός υπηρετούσε!

Του υπενθυμίζουμε ότι και στο παρελθόν κατέθετε μελέτες αλλά οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ δεν τις χρηματοδοτούσαν.

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε με έκπληξη και θλίψη τον κ. Μπουραντά να περιφέρεται στο Νομό και να συμβασιοποιεί στις πλατείες των χωριών ή να εγκαινιάζει παράτυπα τα προαναφερόμενα έργα, που τόσο με προσωπικές μου παρεμβάσεις όσο και των συναδέλφων μου Βουλευτών υιοθετήθηκαν από την Κυβέρνηση.

Το παράδειγμα όμως του κ. Νομάρχη ακολούθησε και ο Δήμαρχος της Χαλκίδας κ. Αναγνωστάκης, ο οποίος εξέδωσε Δελτίο Τύπου που αναφέρει ότι το Τουριστικό Αγκυροβόλιο που δημοπρατήθηκε πρόσφατα στη Χαλκίδα «ήταν πάγιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής», ενώ οι πάντες γνωρίζουν ότι τόσο το συγκεκριμένο όσο και τα άλλα τουριστικά αγκυροβόλια που δημοπρατούνται στο Νομό, είναι έργα που προσωπικά ενέταξα σε προγράμματα και τα έχω ήδη προ πολλού ανακοινώσει.

Ως άνθρωπος σέβομαι τον αγώνα του καθενός στον πολιτικό στίβο.

Ως πολιτικός όμως αρνούμαι να αποδεχθώ την κλοπή και την ιδιοποίηση του έργου άλλων και είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω στον Ευβοϊκό λαό ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν συνάδουν με τα σημερινά πολιτικά ήθη και είναι τουλάχιστον απαράδεκτες.»

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Σεπτεμβρίου 2006