Εντοπισμός λαθρομεταναστών στη Νότια Εύβοια

Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2006, 10:03

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 15 Ιουλίου εντοπίστηκε από σκάφος του λιμενικού λευκή θαλαμηγός, μήκους 15 μέτρων, στη θαλάσσια περιοχή Καραλήδων της Εύβοιας, με σβηστά τα φώτα, να αποβιβάζει άγνωστο αριθμό λαθρομεταναστών στην ακτή.

Αμεσα οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος με άνδρες των Υποβρύχιων και Ειδικών Αποστολών προσέγγισαν με φουσκωτό σκάφος το ύποπτο σκάφος, το οποίο είχε αρχίσει να απομακρύνεται από την ακτή και συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, μέλη πληρώματος, οι οποίοι ήταν οι διακινητές.

Στη συνέχεια εντοπίστηκαν στις ακτές της ανωτέρω περιοχής πενήντα πέντε λαθρομετανάστες (38 άνδρες, 5 γυναίκες και 12 παιδιά), τους οποίους είχε αποβιβάσει το θαλαμηγό σκάφος.

Οι ανωτέρω, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, εξετάστηκαν από ιατρό του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου σε χώρο φύλαξης στον Αλμυροπόταμο και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στο Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών στη Χαλκίδα.

Το θαλαμηγό σκάφος μεταφοράς των λαθρομεταναστών υπέστη μηχανική βλάβη, κατά τη διάρκεια μεταφοράς του συνοδεία πλωτού σκάφους του Λιμενικού Σώματος στο λιμάνι της Καρύστου, όπου τελικά προσέγγισε και κατασχέθηκε.

Από τις Λιμενικές Αρχές Καρύστου και Ν. Στύρων συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή του όρμου των Καραλήδων για εντοπισμό τυχόν άλλων λαθρομεταναστών.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Καρύστου και οι δύο διακινητές πρόκειται να προσαχθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Επόμενο άρθρο Προηγούμενο άρθρο