Δημόσιο διάλογο για την ύδρευση του Μαντουδίου ζητά ο Ενωτιάδης

Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2006, 15:37

Ο Πρόδρομος Ενωτιάδης, επικεφαλής του συνδυασμού «Κηρέας - Ανάπτυξη - Προοπτική» με ανακοίνωσή του αναφέρεται στο έργο της ύδρευσης Μαντουδίου και στα προβλήματα που υπάρχουν. Όπως υποστηρίζει, στόχος του είναι η ενημέρωση του κόσμου για τις ατέλειες που υπάρχουν σε ένα έργο που στοιχίζει 1 εκ. ευρώ και έχει άμεση σχέση με την υγεία του κόσμου και όχι να σαμποτάρει το έργο και να μην έρθει νερό στο Μαντούδι. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«1. Όταν το έτος 2000 το νερό στο Μαντούδι παρουσίασε πρόβλημα, τότε ως Δήμαρχος μέσα σε 15 ημέρες με εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ φέραμε νερό στο Μαντούδι.

2. Εγώ έψαξα και άλλες λύσεις για την υδροδότηση του Μαντουδίου φτιάχνοντας μια νέα γεώτρηση στη Χάρμα (την οποία δεν αξιοποίησαν) και έφτιαξα επίσης τη μελέτη της ύδρευσης από τις πηγές Καλυβίων, θέλοντας να φέρω το συντομότερο καινούργιο νερό στο Μαντούδι.

Οφείλω όμως ως Αντιπολίτευση να ασκώ έλεγχο για τη σωστή εκτέλεση των έργων και ειδικά σε ένα έργο αξίας 1 εκ. ευρώ που έχει άμεση σχέση με την υγεία των κατοίκων όπως είναι η ύδρευση.

Επειδή δε ο Τριάντης μετά από 4 χρόνια διαδίδει ότι εντός ολίγων ημερών θα φέρει νερό στο Μαντούδι, και εγώ έχει παρατηρήσει ότι το έργο έχει βασικές ατέλειες έπρεπε να τις θέσω για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Έτσι:

1. Έθεσα το θέμα της υδρομάστευσης η οποία σήμερα είναι σε άθλια κατάσταση.

2. Έθεσα το θέμα του βάθους και της επικάλυψης των σωλήνων, οι οποίες σε πολλά σημεία είναι επιφανειακές και σε όλο το μήκος τους έχουν σκεπαστεί με μπάζα λευκολίθου αντί του σωστού άμμου νταμαριού ή θαλάσσης.

3. Έθεσα το θέμα των 2 νέων δεξαμενών που θέλουν να κατασκευάσουν δίπλα στα παλιά αντλιοστάσια, γιατί ενώ δεν τις προβλέπει η μελέτη και το νερό μπορεί οριακά να έρθει με φυσική ροή αυτοί θέλουν να χρησιμοποιήσουν αντλιοστάσια και φυσικά οι δημότες να πληρώνουν κατανάλωση ρεύματος.

Δυστυχώς ο Τριάντης απάντησε τυπικά, προσπέρασε τις ερωτήσεις, και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν συζήτησε διεξοδικά το θέμα.

Έτσι σήμερα, καλώ τον Τριάντη σε δημόσιο διάλογο στην πλατεία του Μαντουδίου γιατί άμεσα πρέπει να δώσει εξηγήσεις και να αποκαταστήσει τις ατέλειες του έργου και ειδικά τον τρόπο υδρομάστευσης.

Τέλος, επειδή οι κάτοικοι του Μαντουδίου (όπως κάθε κάτοικος του Δήμου μας) πρέπει να γνωρίζουν τι νερό πίνουν, του ζητώ επίσης υπεύθυνος επιστήμονας να πραγματοποιήσει χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις τις οποίες θα δημοσιοποιήσει στους κατοίκους του Μαντουδίου».

Επόμενο άρθρο Προηγούμενο άρθρο