...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

Ο Χρυσόστομος χοροστάτησε στην εξόδιο ακολουθία της Βασιλικής Κοκκίνη

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2006, 15:28
- - -

Την Τρίτη της Διακαινησίμου 25 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, κατόπιν κανονικής αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικολάου, χοροστάτησε στην Εξόδιο Ακολουθία της αοιδίμου Βασιλικής Κοκκίνη, αδελφής του τέως Πρωτοσυγκέλλου της Μητρόπολης Παν. Αρχιμ. Πολυκάρπου Χρυσικού, νυν Κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Λαμίας.

Στην Εξόδιο Ακολουθία, στην οποία παρέστη συμπροσευχόμενος και ο Σεβ. Φθιώτιδος, εκτός του Μητροπολίτη συμμετείχαν από τη Μητρόπολη Χαλκίδας οι Παν. Αρχιμ. π. Ειρηναίος Γεωργίαδης και π. Αιμιλιανός Χρήστου, ο Αιδ. Πρωτ. π. Γεώργιος Πολυκαρπίδης, ο Αιδ. Πρεσβ. Ευάγγελος Γαλάνης, οι Ιερ. Διακ. π. Συμεών Ηλιοδρομίτης και π. Αναστάσιος Χρήστου, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη και ο συμπέθερός της Παν. Αρχιμ. π. Νεκτάριος Τσούβαλης.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στο γεγονός της κοιμήσεως της αοιδίμου Βασιλικής μέσα στο χαρμόσυνο κλίμα της Αναστάσεως του Χριστού, στη ζωντανή της σχέση με την Εκκλησία, κάτι που την «κράτησε όρθια», όπως είπε, στις δοκιμασίες της ζωής, ακόμη και στον πρόωρο θάνατο της θυγατέρας της Αγγελικής Τσούβαλη, αλλά παράλληλα τόνισε και την προσφορά της ως καλής μητέρας. Την παρομοίασε μάλιστα με λαμπάδα αναμμένη που διαρκώς καιγόταν υπηρετώντας τους άλλους και που με το θεμέλιο αυτό της αγάπη και της προσφοράς της στήριζε πάντοτε την οικογένειά της.

Στην Εξόδιο Ακολουθία παρέστησαν και πολλοί Χαλκιδείς, οι οποίοι γνώριζαν την αοίδιμο Βασιλική και προσευχήθηκαν για την ανάπαυση της ψυχής της.

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Απριλίου 2006