Παντοδυναμία της ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2006, 16:03

Πραγματοποιήθηκε το Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας. Οι σύνεδροι, εκπρόσωποι των Πρωτοβάθμιων Εργατικών Σωματείων, ενέκριναν το Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό της δράσης της απερχόμενης διοίκησης, καθώς επίσης και τον Προϋπολογισμό 2006 και εξέλεξαν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΕ.

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΠΑΣΚΕ-Συνεργαζόμενοι, η οποία έλαβε 62,20% των ψήφων, εκλέγοντας 10 μέλη. Δεύτερη δύναμη η Ταξική Ενότητα, η οποία έλαβε το 24,40% και εξέλεξε τρία μέλη. Τρίτη η ΔΑΚΕ, με 13,40 % και 2 μέλη.

Οι εκλεγέντες για το Δ.Σ. από την ΠΑΣΚΕ-Σ είναι οι: Αποστόλου - Υφαντή Ελένη, Γεροσταμούλος Ιωάννης, Γκούμας Απόστολος, Κουλουρίδης Κωνσταντίνος, Μπασινάς Στέφανος, Νικολάου Γεράσιμος, Πρεβεζάνος Αναστάσιος, Σταύρου Δημήτριος, Τέσκος Λάμπρος, Τσακλάνος Σπυρίδων. Από την Ταξική Ενότητα εξελέγησαν οι: Αργύρης Γεώργιος, Δημάκη Αικατερίν, Μαγκόπουλος Ευάγγελος. Από τη ΔΑΚΕ εξελέγησαν οι: Θωμάς Αντώνης, Ντελέκος Αναστάσιος.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή η ΠΑΣΚΕ-Σ εξέλεξε τη Βουσουρέλη Ματίνα και τον Κόκκινο Βασίλειο και η Ταξική Ενότητα τον Παπασταματίου Ευάγγελο.

Για αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ εξελέγησαν από την ΠΑΣΚΕ-Σ οι Τέσκος Λάμπρος, Διαμαντής Δημήτριος και Τσάλλας Αθανάσιος και από την Ταξική Ενότητα ο Αργύρης Γεωργίου.

Το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας αποφάσισε τη συμμετοχή όλων των σωματείων και των εργαζόμενων της Εύβοιας στην 24ωρη πανελλαδική - πανεργατική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 15 Μαρτίου και καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στην Αθήνα, στο Πεδίο Αρεως στις 12.00. Θα αναχωρήσουν πούλμαν από το προαύλιο του Εργατικού Κέντρου στις 10 το πρωί.

Επόμενο άρθρο Προηγούμενο άρθρο