Εργάστηκαν: Αλεξάνδρα Μπάου, Τρίκκα Τζίνα, Γαλάνη Σοφία, Κολοκούρης Κωνσταντίνος, Μπεληγιάννη Βασιλική.
Στην Εύβοια η σηροτροφία αναπτύχθηκε ιδιαίτερα στην περιοχή της Κύμης, περιοχή που γνώρισε οικονομική ακμή από τη δεκαετία του 1830 μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα.
Το 1903 ιδρύθηκε Σηροτροφική Εταιρία με στόχο την ανάπτυξη της σηροτροφίας. Το 1985 ιδρύθηκε πρότυπος Αναπτυξιακός Συνεταιρισμός - Οικοτεχνίας - Σηροτροφίας που αποτελείται από 18 μέλη.
Οι γυναίκες μέλη εργάζονται εθελοντικά για τη διατήρηση της παράδοσης. Ασχολούνται με την κατασκευή κάδρων που ονομάζονται «κουκουλάρικα». Τα κάδρα αυτά χρησιμοποιούνται συχνά για κορνιζάρισμα φωτογραφιών, παραδοσιακούς καθρέπτες, δίσκους σερβιρίσματος κ.ά. Εχουν επίσης χρησιμοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία ως επενδύσεις τοίχων, ντουλαπιών, επίπλων.
Η τεχνική των κουκουλάρικων βασίζεται στην τέχνη των Κυμαίων γιαγιάδων που έκοβαν το κουκούλι σε μικρά κομματάκια, ανάλογα με το σχέδιο και με υπομονή και επιμονή το στερέωναν με ειδική τεχνοτροπία πάνω στο βελούδο. Το κέντημα από μεταξοκλωστή, πούλιες και άλλα διακοσμητικά συμπλήρωναν το έργο.
Στην παραλία της Κύμης υπάρχει μόνιμο εκθετήριο με παραδοσιακά κουκουλάρικα και άλλα τοπικά προϊόντα, που ετοιμάζουν οι γυναίκες του Συνεταιρισμού.