Τι είναι το σύνδρομο Imposter και πώς μπορείτε να το καταπολεμήσει;

0 Comments

Σε περισσότερες από λίγες περιπτώσεις, έχω γνωρίσει ταλαντούχους ανθρώπους που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Αλλά όχι επειδή δεν υπάρχουν ευκαιρίες γι ‘ αυτούς, αλλά επειδή συχνά αμφισβητούν τον εαυτό τους και νομίζουν ότι δεν είναι αρκετά καλοί.

Πάρε τον φίλο μου για παράδειγμα, που (lån uten kredittsjekk) έχει υπέροχη φωνή. Στην πραγματικότητα, έχει κερδίσει μερικούς διαγωνισμούς τραγουδιού όταν ήταν στο κολέγιο. Και σήμερα, μερικές φορές δολάρια σε Eastwood, που είχε πάντα ενθουσιώδη χειροκροτήματα από ένα συγκινημένο κοινό.

Το τραγούδι είναι προφανώς το πάθος της, και την ενθάρρυνα να αναζητήσει περισσότερες ευκαιρίες. Αλλά πάντα μου λέει ότι απλά ξέρει πως να κουβαλάει μελωδία, και δεν είναι “αληθινή” τραγουδίστρια.

Ο φίλος μου είναι ένα καλό παράδειγμα κάποιου που έχει ένα σύνδρομο απατεώνων. Και θα εκπλαγείτε με το πόσο πολλοί άνθρωποι βιώνουν ή σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο για τον εαυτό του, συμπεριλαμβανομένων ιδιαίτερα επιτυγχάνεται ανθρώπους, όπως η Μάγια Αγγέλου και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Γιατί λοιπόν δεν μπορούμε τόσοι πολλοί από εμάς να ταρακουνήσουμε τα συναισθήματα που οι ιδέες και οι ικανότητές μας δεν αξίζουν την προσοχή των άλλων; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα μπορεί να μάθει σε αυτό το βίντεο από TED-Ed.

Σε λιγότερο από 5 λεπτά, η Ελίζαμπεθ Κοξ αφηγείται και περιγράφει την ψυχολογία πίσω από το σύνδρομο του απατεώνα. Και στη συνέχεια δίνει διορατικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να το καταπολεμήσει.