Πώς το πρόβλημά μου με τη σκώρο ήταν ένα μάθημα χρημάτων μεταμφιεσμένο

0 Comments

Πάντα πίστευα ότι οι σκώροι που τρώνε ρούχα ήταν μια παλιά ιστορία συζύγων. Σε όλα τα χρόνια μου να είναι απρόσεκτος είχα πατινάρει από, χωρίς σκωτσέζικη (ή να πω, Τρύπα-δωρεάν;). Ούτε οι φίλοι μου ανέφεραν προβλήματα με τους σκώρους. Επειδή είχα εσωτερικοποιήσει την πεποίθηση ότι οι σκώροι ένδυσης δεν υπήρχαν, ήμουν αλαζόνας για το πώς αποθήκευσα τα πράγματά μου. Όλα ανοιχτά. Βλέπεις, οι άσχημοι κάδοι ήταν κειμήλιο των κολεγιακών μου χρόνων. Αλλά μια μέρα άνοιξα την πόρτα της ντουλάπας μας και είδα ένα σκώρο να πετάει έξω από αυτό. Λίγες μέρες αργότερα άνοιξα ένα συρτάρι για να αρπάξει ένα πουλόβερ, μόνο για να βρείτε μερικές τρύπες πασπαλισμένα κατά μήκος του μετώπου. Ήταν επίσημο: είχα ένα πρόβλημα με τους σκώρους. Εκ των υστέρων, είχα αγνοήσει τα σημάδια εβδομάδες νωρίτερα. Σαν τις τρύπες που είδα να μασούν μέσα από μια τσάντα ύφασμα ένδυμα είχα πάρει δωρεάν. “Ω, πρέπει να ήρθε έτσι απλά.” Το δάκρυ που είδα στο κολάρο ενός φορέματος πουλόβερ. Αυτό συμβαίνει επειδή βλακωδώς επέλεξα να το κρεμάσω για λόγους ματαιοδοξίας, το οποίο θα είχε τεντώσει το ύφασμα. Το πουλόβερ που έβαλε ο άντρας μου σε ένα πρωί μόνο για να το τραβήξει αμέσως, λόγω των τρυπών που είναι διάσπαρτες σε όλο αυτό. Και όταν είδα μια γη σκώρων στο λάπτοπ μου, δεν αναρωτήθηκα αν θα μπορούσε να υπάρχει περισσότερο από πού προήλθε. Είναι αστείο να κοιτάς πίσω και να σκέφτεσαι πως κανένα από αυτά τα περιστατικά δεν ήταν κόκκινο για μένα. Το πρόβλημα ήταν μπροστά μου, αλλά δεν μπορούσα να το δω.

ζημιά

Πέταξα δύο από τα πουλόβερ μου: ένα Κασμίρι μου και ένα άλλο μάλλινο πουλόβερ. Έχω ξοδέψει πάνω από 100 δολάρια σε στεγνό καθάρισμα.

Σαράντα δολάρια σε παγίδες.

Θα ξοδέψω πάνω από $ 150 επισκευάζοντας τις τρύπες στο πουλόβερ φόρεμα, περισσότερο από την αρχική τιμή που πλήρωσα για αυτό.

Και στη συνέχεια περισσότερα χρήματα για προληπτικά μέτρα, όπως κέδρος μπλοκ και λεβάντα satchels, η οποία μπορεί να είναι ή δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική.

Εκτός από τα χρήματα, υπήρχε το άγχος και η παράνοια. Έμεινα ξύπνιος στις 2 το πρωί Σκεπτόμενος, μήπως ξέχασα να ερευνήσω εκείνη τη σκοτεινή γωνία στην ντουλάπα για κοριούς;

Μου έγινε έμμονη ιδέα να βρω την πηγή του προβλήματος. Το βράδυ ο άντρας μου θα δούμε στην οθόνη του φορητού υπολογιστή γεμάτο με εικόνες από διάφορα είδη πεταλούδας και τα αυγά τους, και με ρώτησε με ανησυχία, “νομίζεις ότι πρέπει να εξετάσουμε αυτό το δικαίωμα πριν από το κρεβάτι;”

Ναι, είπα, χωρίς να κοιτάω μακριά από την οθόνη. “Κρίνοντας από το χρώμα φτερών, έχουμε επίσης σκώρους κελάρι, και όχι μόνο σκώρους ρούχα.”

Αλλά, επίσης, βρέθηκα να φοβάμαι να αντιμετωπίσω σωματικά το θέμα, με το φόβο του τι μπορεί να βρω. Ζήτησα από τον άντρα μου να ελέγξει κάτω από τις γωνίες του μάλλινου χαλιού. Να ανοίξω όλα τα βάζα στο ντουλάπι. Για να ελέγξετε μέσα σε κάθε κουτί στο διαμέρισμα.

Κυρίως ήμουν θυμωμένος με τον εαυτό μου. Μακάρι να είχα αγοράσει μερικά Σακίδια λεβάντας και να είχα αποθηκεύσει τα πουλόβερ μου σε κάδους ή σακούλες για ρούχα. Θα ξόδευα λιγότερα χρήματα και τα πουλόβερ μου δεν θα τα μασούσαν σαν ελβετικό τυρί.

Τα Μαθήματα Χρημάτων

Ενώ ένα θέμα moth ωχριά σε σύγκριση με την πραγματική θέματα χρήματα, Είμαι έκπληκτος από τους παραλληλισμούς. Από τον τρόπο που αξιολογούνται οι σκώροι, ένιωσα παρόμοια να ζουν paycheck σε paycheck φροντίδα-δωρεάν, μέχρι που ξαφνικά ανακάλυψα ότι ήταν ένα πρόβλημα. Πολλά από τα ίδια μαθήματα μπορούν να εφαρμοστούν και στα δύο: Η άρνηση μπορεί να σε οδηγήσει να πάρεις κακές αποφάσεις. Η πρόληψη είναι το κλειδί; nip ένα μικρό πρόβλημα στον οφθαλμό πριν να μπορεί να χιονόμπαλα. Μερικές φορές όλες οι συμβουλές στον κόσμο δεν θα έχει σημασία. Με τον δύσκολο τρόπο. Το άνοιγμα ενός νομοσχεδίου (ή η γωνία ενός χαλιού) μετά την αγνόησή του για μήνες μπορεί να είναι ψυχολογικό πόλεμο. Τα προβλήματά μας μπορεί να φαίνονται πολύ μικρά, μέχρι που μια μέρα δεν είναι. Και το πιο σημαντικό, οι εμπειρίες μας και οι άνθρωποι γύρω μας μπορούν να διαμορφώσουν το σύστημα πεποιθήσεων μας. Δεν είχα ξαναδεί πρόβλημα με τα μάτια μου. Οι γονείς μου ποτέ δεν αποθήκευαν πράγματα με ιδιαίτερο τρόπο. Και οι φίλοι μου ήταν το ίδιο τυχεροί με μένα. Είχα περάσει δεκαετίες χωρίς πρόβλημα. Σίγουρα, θα μπορούσα να έχω ψάξει για περιστατικά σκώρων στο Διαδίκτυο, αλλά γιατί να σκεφτώ να το κάνω αυτό; Αν δεν έχεις πρόβλημα, δεν είσαι υποχρεωμένος να αναζητήσει λύσεις. Έτσι, μερικές φορές όταν βλέπεις κάποιον να κάνει κάτι φαινομενικά ηλίθιο, δεν είναι επειδή στην πραγματικότητα είναι ηλίθιος. Απλά λειτουργούν με τον μόνο τρόπο που ξέρουν. Για παράδειγμα, γιατί περιμένουμε η λιτότητα να είναι εύκολη όταν οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έπρεπε ποτέ να είναι λιτοί και κανένας από τους συμμαθητές τους δεν είναι; Η σύγκριση των τιμών στο μανάβικο δεν είναι φυσική, είναι κάτι που μαθαίνεις να κάνεις. Όλοι έχουμε ένα είδος οικονομικού τυφλού, οπότε μερικές φορές αυτό που είναι προφανές σε ένα άτομο δεν είναι καθόλου προφανές σε ένα άλλο.

ανάποδο

Ενώ είμαι έξω ένα ζευγάρι εκατό δολάρια, και είχε μερικές άγρυπνες νύχτες, υπάρχουν σίγουρα κάποια θετικά που βγήκε από όλη αυτή την εμπειρία. Μας ανάγκασε να κάνουμε άλλο ένα γύρο αποχαρακτηρισμού. Ο άντρας μου πέταξε το ένα τρίτο της ντουλάπας του. Το ντουλάπι της κουζίνας μας είχε αντικείμενα εκεί που κανείς δεν είχε αγγίξει για χρόνια. Στα σκουπίδια πήγαν. Αν πραγματικά με ενδιαφέρει να κάνω τα πράγματα που αγοράζω τελευταία, θα κάνω την προσπάθεια να τα αποθηκεύσω σωστά. Και τέλος, μου θυμίζει να είμαι λίγο πιο ευγενικός όχι μόνο με τον εαυτό μου, αλλά και με τους άλλους, επίσης. Έχεις αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα με σκώρους; Ή αρνήθηκε ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα και μετά έπρεπε να ασχοληθεί με τα επακόλουθα;